HomeNieuwsLifestyleAmsterdam kiest resoluut voor veggie

Amsterdam kiest resoluut voor veggie

Wie graag vlees of vis eet op een feestje van de gemeente Amsterdam, zal daar voortaan naar moeten vragen. Het bestuur heeft besloten dat evenementen, borrels en vergaderlunches van de stad standaard alleen nog maar vegetarische maaltijden mogen aanbieden. 

Het is de Partij voor de Dieren die met het nieuwe besluit zijn stempel drukt op het beleid van de gemeente Amsterdam. In januari 2019 diende de partij een voorstel in met als ludieke titel ‘Carnivoor? Geef het door!’. Concreet ijverde de partij voor een volledig plantaardige en dus veganistische catering bij alle georganiseerde bijeenkomsten. Als mensen toch liever een stukje vlees of vis op hun bord zien, dan dienen ze dat op voorhand aan te geven.

Cateraar

Het linkse stadsbestuur ziet potentieel in het initiatief en beslist nu om het voorstel gedeeltelijk over te nemen. Als de gemeenteraad het voorstel steunt, dan zal de gemeente volop inzetten op een vegetarisch – en dus niet volledig plantaardig – aanbod. Volgend jaar moeten de raadsleden beslissen aan welke nieuwe cateraar ze hun lunches en evenementen zullen uitbesteden. De uitverkorene zal de nieuwe ‘veganorm’ wel onmiddellijk moeten opnemen in het contract.

Eerste gemeente

In principe is Amsterdam de eerste gemeente die de maatregel invoert. Maar op het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zijn ze al langer overgestapt op vegetarische maaltijden. Ook daar moeten ambtenaren die kiezen voor vis of vlees van tevoren hun voorkeur aanduiden.

Het bericht Amsterdam kiest resoluut voor veggie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels