HomeNieuwsLifestyleEen koppel op zes heeft geen seks tijdens zwangerschap

Een koppel op zes heeft geen seks tijdens zwangerschap

Een koppel op zes kiest tijdens een zwangerschap voor negen maanden geheelonthouding. Dat blijkt uit een Brits onderzoek in opdracht van ChannelMum.com. 

Voor het onderzoek werden 2.000 ouders op de rooster gelegd. De overgrote meerderheid, vijf koppels op zes om precies te zijn, durft wel eens te rampetampen als de vrouw zwanger is. De rest houdt het negen maanden lang netjes in bed.

De redenen voor de geheelonthouding zijn uiteenlopend. Sommigen hebben schrik om de baby pijn te doen, anderen vinden dat een vrijpartij “verkeerd” aanvoelt als ze weten dat er een baby aankomt.

Niet aantrekkelijk

Soms ligt het gebrek aan passionele nachten ook volledig aan de moeder in spe. Een groot deel van de vrouwen geeft namelijk aan dat ze zich onaantrekkelijk voelen. Niet zo vreemd, als je weet dat ze zich vaak misselijk, ziek en ontzettend moe voelen. Nochtans is het nergens voor nodig dat de dames zich zorgen maken. Zo’n 65% van de vaders vindt hun partner mooier dan ooit tijdens de zwangerschap.

Siobhan Freegard, de oprichter van ChannelMum.com, bevestigt dat seks tijdens een zwangerschap nog steeds een gevoelig onderwerp is. “Veel mama’s in spe voelen zich niet lekker in hun vel. Als ze dan horen dat hun partner hen des te knapper vindt, vallen ze compleet uit de lucht”, legt ze uit.

Verder benadrukt Freegard dat het niet nodig is om je zorgen te maken over de veiligheid van de baby, tenzij er een medische reden voor is. “Het is vooral belangrijk dat je praat met je partner. Zo voelt niemand zich teleurgesteld”, zo klinkt haar wijze raad.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels