HomeNieuwsLifestyleDuurzame kleding was nog nooit zo populair

Duurzame kleding was nog nooit zo populair

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit en steeds meer mensen gaan dan ook op zoek naar duurzame kleding. Dat blijkt alleszins uit een onderzoek van Lyst, een zoekmachine die zich concentreert op fashion. Sinds 2018 zag de website de zoekopdrachten naar ethische en ecologische kleding stijgen met 66%.

Mijlpalen

Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door heel wat mijlpalen voor de duurzame mode-industrie. Merken als Versace en Burberry kondigden aan geen bont meer te gebruiken en London Fashion Week sloot zich daarbij aan. Chanel en Victoria Beckham besloten niet langer met exotische dierenhuiden te werken. De eerste Vegan Fashion Week vond plaats in Los Angeles. Kortom: stuk voor stuk stappen in de richting van een meer ecologisch verantwoorde modewereld.

66% meer

Dat ging gepaard met zoekopdrachten die die trend weerspiegelen. Op Lyst zochten internetgebruikers naar termen als ‘veganistisch leder’ en ‘duurzame jeans’. Vooral die laatste zoekterm was populair: het aantal page views steeg met niet minder dan 187%. De meer algemene term ‘veganistische mode’ was goed voor 9,3 miljoen impressies. Algemeen genomen steeg het aantal zoekopdrachten naar duurzame kleding met 66%.

Meest verkochte stukken

Aangezien Lyst uiteindelijk een webshop is, mocht een lijstje met de meest verkochte duurzame kledingstukken natuurlijk niet ontbreken. Daarin prijken onder andere de vegan sneakers van Stella McCartney x Stan Smith en de Weekday Row jeans. De invloed van Meghan Markle is ook in de modewereld te voelen en haar favoriete sneaker, de Veja V10, siert daarom de vierde plaats.

Beroemdheden

Meghan is trouwens niet de enige die haar bekendheid inzet om duurzame kleding te promoten. Emma Watson was bijvoorbeeld gasthoofdredactrice bij de Australische Vogue en gebruikte die gelegenheid om aandacht te vragen voor de kwestie. Stella McCartney gaat er prat op geen dierlijke producten te gebruiken voor haar kledinglijn. En Pharrell Williams onthulde twee jaar na zijn start bij G Star de “duurzaamste jeans ooit”.

Het bericht Duurzame kleding was nog nooit zo populair verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels