HomeNieuwsLifestyleDrink Belgisch!

Drink Belgisch!

Tijdens de eindejaarsfeesten drinken we allemaal graag een glaasje – met mate, uiteraard – in goed gezelschap. Het Belgische aanbod is trouwens almaar uitgebreider. Naast onze fameuze kerstbieren wordt België stilaan ook een referentie op het vlak van sterkedrank (gin en whisky op kop). En ook de kwaliteit van onze wijn mag er zijn!

Pierre Jacobs

Als aperitief

Christmas Gouden Carolus

Een sterk bier (10,5%) met robijnrode kleur. De smaak wordt versterkt door de toevoeging van zes kruiden en drie soorten hop.

Cuvée Meilleurs vœux Brasserie de la Rulles

Een bier van hoge gisting met complexe aroma’s en een verfrissende bitterheid. ‘World’s Best Beer’ volgens de ‘Danish Beer Enjoyers Society’.

Domaine du Chant d’Eole

Het domein van Chant d’Eole in Quévy, aan de voet van de windmolens, biedt nu een schuimwijn die niet moet onderdoen voor zijn Franse rivalen. De wijn werd trouwens geserveerd tijdens het recente Michelin-galadiner in Gent.

Forest Vermouth

Red, White of Dry, Forest Vermouth bewijst dat er meer is dan Martini. Een complex karakter dat hysop, bonenkruid, salie, kamille, sint-janskruid… combineert met aroma’s van chocolade, vanille en peer.

Bij de maaltijd

Chardonnay Meerdael

Goede wijn uit Oud-Heverlee, vlakbij Leuven? Why not! Een wijn van het type Blanc de Blancs, verkozen tot ‘Beste schuimwijn van Vlaanderen 2018’.

Domaine de Mellemont

Dit domein in Thorembais is een echte pionier in de sector in Wallonië (opgericht in 1993) en werkt met traditionele druivensoorten zoals Pinot Noir, Pinot Auxerrois en Müller-Thurgau.

Domaine du Ry d’Argent

Uit de mooie heuvels ten noorden van Namen komt een rijk assortiment wijnen met fruitige en kruidige accenten.

Entre-deux-Monts

De kwaliteit van dit domein in het Heuvelland, in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen, blijft maar groeien. Het biedt een uitgebreid gamma op basis van Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Auxerrois, Pinot Noir, Kerner en Acolon.

Als digestief

Belgian Owl

België is tegenwoordig een wereldwijde referentie op het vlak van whisky. En dat is vooral te danken aan Belgian Owl, dat onlangs weer de International Quality Award 2018 van Monde Selection in de wacht sleepte. Etienne Bouillon produceert zijn nectar dan ook met Schotse distilleerkolven.

L’Absinthe Dr Clyde

De Luikse distilleerderij Dr Clyde produceert een assortiment rum, een Bourbon Old Clyde, maar ook een absint op basis van Artemisia Absinthium en groene anijs, venkelzaad, kruiden en specerijen. Voor doorgewinterde smaakpapillen (70°!) of aangelengd met koud water.

Gin Ground Control

100% natuurlijke en artisanale gins met ruwe grondstoffen (tarwe, maïs, appels en aardappelen). Vrij krachtig en met een zeer mooie afdronk. Afkomstig uit Pepingen, in de buurt van Halle.

Het bericht Drink Belgisch! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels