HomeNieuwsLifestyleDrie redenen waarom kimchi de foodtrend van 2018 is

Drie redenen waarom kimchi de foodtrend van 2018 is

Kool is cool, daar mogen we in 2018 zeker van zijn. Het Koreaanse gerecht kimchi maakt wereldwijd zijn opmars in restaurants. Vanwaar die populariteit?

Supergezond

Kimchi is een gefermenteerd product dat bestaat uit kool, ui, knoflook, gember en vissaus. Wat het nog beter voor ons lichaam maakt, zijn de vele melkzuurbacteriën en vitamines (A, B en C) die vrijkomen door het fermentatieproces. Perfect voor wie een betere spijsvertering wil.

Makkelijk te combineren

Het Koreaanse gerecht is relatief eenvoudig te bereiden en makkelijk combineerbaar met rijstschotels, pasta of een BBQ-gerecht. In Amerika eten ze het zelfs bij taco’s en hamburgers. Liever iets luchtigs? Probeer dan eens kimchi als ontbijt, in plaats van yoghurt. Allebei gefermenteerd en even lekker.

Boordevol smaak

Fan van zuurkool? Dan ga je kimchi helemaal lekker vinden. Het gerecht heeft een licht zurige smaak en wordt voorzien van een pittig kruidenbad. Naast de traditionele ingrediënten zoals ui, knoflook en eventuele pepers kan je er ook sesamzaad, gember of zeewier aan toevoegen voor extra smaak. In Korea vind je honderden variaties op dit gerecht.

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels