Vind ons op

Zita

Dit zijn volgens Gault&Millau de beste chocolatiers van België

Lifestyle

Dit zijn volgens Gault&Millau de beste chocolatiers van België

Vraag je aan een buitenlandse toerist wat voor hem of haar typisch Belgisch is, dan is de kans groot dat hij “chocolade” antwoordt. Of bier, maar dat is weer een heel ander verhaal. Het is alleszins niet overdreven om te zeggen dat België hét chocoladeland bij uitstek is. Of je nu kiest voor een reep uit de supermarkt of een luxepraline, lekker is het sowieso.

Omdat chocolade zo typerend is voor de Belgische cultuur, kan een bijpassende rubriek uiteraard niet ontbreken in een restaurantgids als Gault&Millau. In de editie van 2021 schitteren maar liefst 97 chocolatiers doorheen België en Luxemburg, goed voor in totaal 133 winkels.

Discovery of the Year

Een oplijsting van de verschillende chocolade-adresjes is leuk, maar nog leuker is een overzicht van dé beste chocolatiers in ons Belgenland. En je raadt het al, die ontbreekt natuurlijk niet in de gids. De critici baanden zich een weg doorheen duizenden chocolaatjes en selecteerden uiteindelijk de drie beste chocoladetovenaars: Olivier Willems uit Oostende, Laurent Gerbaud in Brussel en Benoît Nihant uit Awans in Wallonië. Wij weten alvast waar we voor Sinterklaas onze chocolade gaan halen. Er is dit jaar trouwens ook een nieuwe categorie, genaamd ‘Discovery of the Year’. Die ging deze eerste keer naar Goût Fou in Zele.

Het bericht Dit zijn volgens Gault&Millau de beste chocolatiers van België verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top