HomeNieuwsLifestyleDit zijn de voedingstrends voor 2018

Dit zijn de voedingstrends voor 2018

Eten we in het nieuwe jaar massaal dinosaurusvlees? De designstudio Bompas & Parr doet een poging om de voedingstrends voor 2018 te voorspellen. Volgens de trendwatchers zullen we mogelijk vlees van uitgestorven diersoorten kunnen proeven.

Volgens Bompas & Parr zal genetische manipulatie in 2018 voor steeds creatievere smaken zorgen. Zo zou het mogelijk moeten zijn om de smaak van het vlees van uitgestorven diersoorten of zelfs van mensenvlees te reproduceren. Of dat ethisch verantwoord is, dat is ongetwijfeld een debat dat nog gevoerd moet worden.

Dagen zonder Vlees

Daarnaast voorspellen ze dat artificiële intelligentie zal gebruikt worden om etentjes op te leuken. Een iets minder boude voorspelling is dat vasten nog populairder wordt. Wat komt er na Dagen zonder Vlees en Tournée Minérale? De toekomst zal het uitwijzen, maar het is in elk geval nog niet gedaan met vasten.

In hun dossier, dat de titel ‘Imminent Future of Food 2018’ draagt, voorspellen de designers en voedingsgoeroes ook dat augmented reality een steeds belangrijkere rol zal spelen bij diners.

Afrika

Daarnaast zal de Afrikaanse keuken steeds meer aandacht krijgen, een rol die nu nog voor de Aziatische keuken weggelegd is. Een andere trend zal draaien rond slaapkwaliteit. De trendwatchers voorspellen dat voeding vaker speciaal ontwikkeld zal zijn met het oog op een goede nachtrust.

Komen Eten

Tot slot denken ze dat de deeleconomie ook onze eetcultuur grondig zal veranderen. Zo zouden mensen met behulp van apps anderen kunnen uitnodigen voor een etentje of op zoek gaan naar aanbieders van een lekkere maaltijd. Een soort van ‘Komen Eten’, maar dan zonder de televisiecamera’s en de commentaarstem.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels