HomeNieuwsLifestyleDit zijn de minst toeristische landen ter wereld

Dit zijn de minst toeristische landen ter wereld

Een globetrotter die elk land ter aarde bezocht heeft, heeft zonet een ranglijst bekend gemaakt van de minst bezochte bestemmingen ter wereld. Of het topbestemmingen zijn, laten we in het midden, maar het zijn wel de plekken met de minste toeristen.

Ook in 2023 is er nog sprake van «wraaktoerisme»: extra veel reizen nadat we vanwege een gezondheidscrisis maandenlang thuis bleven. Al heeft dat als onaangenaam gevolg dat veel steden wel eens krioelen van het volk. Zo is het erg moeilijk om tot rust te komen.

Een gepassioneerde reiziger, achter de blog OneStep4ward, maakt het ons gemakkelijk en onthult nu welke landen het minst toeristisch zijn. Tussen 2007 en 2017 reisde hij de wereld rond en bezocht elk land op aarde. Vervolgens stelde hij een ranglijst op op basis van officiële statistieken om elk jaar de minst bezochte bestemmingen te bepalen.

4 hoofdgroepen

De reiziger stelde een lijst op van de 30 minst bezochte landen, die hij groepeerde in vier categorieën. Elke categorie verwijst naar een reden waarom toeristen wegblijven. Ten eerste zijn er de kleine eilanden in de Stille Zuidzee, zoals Tuvalu en de Marshalleilanden, die zelden worden bezocht vanwege hun exorbitante prijzen. Dan zijn er de gevaarlijke landen die momenteel in oorlog zijn of herstellen van een conflict, zoals bijvoorbeeld Jemen en Afghanistan. De derde categorie bevat Afrikaanse landen zoals Eritrea en de Comoren: die landen lokken erg weinig toeristen omdat ze weinig bekend zijn en moeilijk toegankelijk. En de vierde categorie zijn politiestaten zoals Noord-Korea en Turkmenistan, die als gevaarlijk worden beschouwd en moeilijk te bezoeken zijn.

Somalië, de trieste winnaar

Het minst bezochte land ter wereld is Somalië. Dit land wordt gezien als een van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Hoewel veel toeristen Somaliland bezoeken, een zelfverklaarde regio in het noorden van het land met een eigen munteenheid en regering, is dat niet hetzelfde als een bezoek aan Somalië zelf. Gemiddeld zakken er slechts 100 bezoekers per jaar af naar Somalië. Af en toe zijn het er zelfs maar 20.

Daarna volgt Jemen, met minder dan 500 bezoekers per jaar. Het land werd ooit geprezen om zijn rijk cultureel erfgoed, maar wordt nu geteisterd door een burgeroorlog die het land in puin heeft achtergelaten. Als je er toch naartoe zou gaan, raadt de reisblog aan om het eiland Socotra te bezoeken. Die plek is gemakkelijk te bereiken en wordt als veilig aanzien.

Op de derde plaats staat Equatoriaal-Guinea. Zij krijgen gemiddeld 1.000 bezoekers over de vloer. De reisblog noemt het land dan wel een «juweeltje» – zo prijst hij de watervallen bij Illachi en de eilanden Annobon en Corisco – het is ook een erg corrupt land. Een visum verkrijgen is dan ook erg moeilijk.

Belgaimage-38221231

De volledige top 10

1) Somalië (minder dan 100 bezoekers per jaar)

2) Jemen (minder dan 500 bezoekers per jaar)

3) Equatoriaal-Guinea (minder dan 1.000 bezoekers per jaar)

4) Tuvalu (minder dan 2.000 bezoekers per jaar)

5) Kiribati (minder dan 4.000 bezoekers per jaar)

6) Zuid-Soedan (minder dan 5.500 bezoekers per jaar)

7) Marshalleilanden (minder dan 6.000 bezoekers per jaar)

8) Libië (minder dan 6.000 bezoekers per jaar)

9) São Tomé en Príncipe (minder dan 8.000 bezoekers per jaar)

10) Turkmenistan (minder dan 9.000 bezoekers per jaar)

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/move/dit-zijn-de-minst-toeristische-landen-ter-wereld

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels