HomeNieuwsLifestyleDIT zijn de meest gezochte reisbestemmingen op Google

DIT zijn de meest gezochte reisbestemmingen op Google

De vakantie is officieel gestart, dus nu kunnen we echt beginnen te dromen over onze reizen. Benieuwd waar je deze zomer Belgen zal spotten in het buitenland? Google Flights onthult de vaakst gezochte bestemmingen van onze landgenoten. Wat blijkt? We willen met zijn allen heel graag naar Indonesië.

In 2022 reisden Belgen omwille van de pandemie vooral binnen of in de buurt van Europa. Istanboel in Turkije en Malaga en Barcelona in Spanje stonden in de zomer van 2022 bovenaan de lijst met de populairste bestemmingen op Google Flights.

Dit jaar bevat de ranglijst meer steden op andere continenten, zoals Denpasar (Indonesië), Bangkok (Thailand), New York (VS) en Tokio (Japan). Spanje en Griekenland zijn de enige Europese landen in de top 10, met Alicante en Malaga op de vijfde en zesde plaats, Athene eindigt op de negende plaats. De gegevens werden verzameld op basis van zoekopdrachten uitgevoerd via Google Flights sinds januari 2023 voor vertrek tussen 3 juli en 5 september 2023.

De meest gezochte bestemmingen in Google Flights vanuit België deze zomer

1. Denpasar (Indonesië)

2. Bangkok (Thailand)

3. New York (Verenigde Staten)

4. Tokio (Japan)

5. Alicante (Spanje)

6. Malaga (Spanje)

7. Istanboel (Turkije)

8. Cancún (Mexico)

9. Athene (Griekenland)

10. Federaal Grondgebied Kuala Lumpur (Maleisië)

11. Montreal (Canada)

12. Tenerife (Spanje)

13. Los Angeles (Verenigde Staten)

14. Barcelona (Spanje)

15. Antalya (Turkije)

16. Tanger (Marokko)

17. Singapore (Singapore)

18. Lissabon (Portugal)

19. Las Vegas (Verenigde Staten)

20. Seoul (Zuid-Korea)

Waarheen deze zomer?

Wat de populairste steden betreft, vroegen de Belgen het vaakst informatie aan Google over Parijs, Londen en Amsterdam. De vaakst gegoogelde Belgische steden ter wereld zijn Brussel, Antwerpen en Brugge.

Op het vlak van toeristische activiteiten in België sleept Pairi Daiza de prijs in de wacht voor de meest gezochte attractie van het land, voor Plopsaland De Panne en het Atomium. Internationaal intrigeerden de Eiffeltoren, Cinque Terre in Italië en de Sagrada Família in Spanje de Belgen het meest. Italië is sterk vertegenwoordigd in deze top vijf, afgesloten door twee Italiaanse meren: Garda en Como.

Daarnaast stelden veel mensen buiten België zich vragen over ons land, zoals: «Waarom wordt er Frans gesproken in België?», «Waarom werd België opgericht?» of «Waarom zijn de wegen in België zo slecht?».

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/move/dit-zijn-de-meest-gezochte-reisbestemmingen-op-google

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels