HomeNieuwsLifestyleDit zijn de meest gegoogelde gezondheidsvragen van 2017

Dit zijn de meest gegoogelde gezondheidsvragen van 2017

Je symptomen googlen is niet zo’n goed idee, want voordat je het weet, ben je volgens de diagnose ten dode opgeschreven. Toch zijn er heel wat mensen die op het internet zoeken naar antwoorden op hun gezondheidsvragen. Google somde de meest voorkomende op.

De zoekmachine verzamelde data van januari tot midden december en stelde enkele opvallende resultaten vast. Zo werd er heel wat opgezocht rond de serie ’13 Reasons Why’, maar ook de ziekte Lupos was ineens veel populairder dan normaal. De ziekte kwam in de aandacht nadat Selena Gomez hiermee kampte. Naast deze onderwerpen werden er ook andere gezondheidsvragen de wereld in gestuurd.

1. Wat veroorzaakt de hik?

Niets is zo vervelend als rond lopen met de hik. Hoewel er heel wat tips de ronde doen om er vanaf te geraken, is dat niet altijd even simpel. De hik ontstaat door een prikkeling van de zenuwen in het middenrif. Dat kan veroorzaakt worden door te snel te eten of te drinken, plotselinge temperatuurverschillen, roken, drinken van koolzuurhoudende dranken of het eten van iets scherp.

2. Hoe stop je met snurken?

Snurkgeluiden ontstaan door een vernauwing in de luchtweg tussen de neus en de stembanden. Je slaappositie kan de trillingen beïnvloeden die daar plaatsvinden. Daarnaast kan het drinken van alcohol een effect hebben op het snurkgedrag.

3. Hoe kom je aan nierstenen?

Wanneer urine verzadigd is met bepaalde oplosbare stoffen, kan dat leiden tot kristallen in de nierbekken die uiteindelijk uitgroeien tot nierstenen. Te weinig drinken kan een oorzaak zijn.

4. Waarom ben ik zo vermoeid?

Vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. Van heel onschuldige tot gevaarlijke redenen. Je trekt dus best naar de dokter als je wil weten waarom je altijd zo moe bent.

5. Hoelang duurt griep?

Griep heeft verschillende oorzaken. Je kan het herkennen aan rillingen, hoofd- en spierpijn en koorts. Meestal duurt koorts zo’n drie tot vijf dagen, maar dat hangt natuurlijk ook af van je lichaamsconditie.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels