HomeNieuwsLifestyleDit zijn de allerbeste kerstfilms ooit volgens rotten tomatoes

Dit zijn de allerbeste kerstfilms ooit volgens rotten tomatoes

Geen zin om dit jaar alwéér The Sound of Music te bekijken tijdens de feestdagen? Maar geen idee welke film hetzelfde warme kerstgevoel teweeg kan brengen? Dan helpt de filmwebsite Rotten Tomatoes je graag een handje. Dit zijn de kerstfilms die de allerhoogste score kregen van het publiek en de recensenten.

5. How the Grinch stole Christmas (1967)


Op de vijfde plaats staat opmerkelijk genoeg een anti-kerstfilm over de Grinch, de befaamde hater van Kerstmis. Het personage is gebaseerd op een boek van Dr. Seuss en is sindsdien synoniem geworden met cynische zielen die de kerstdis verpesten met hun pessimisme. Hoe deze film, ondanks zijn bevreemdende (en ietwat enge) personages, dan toch een kerstklassieker werd? De Grinch leert wat de ware betekenis van kerst is dankzij de bewoners van Whoville en brengt zo een kerstboodschap die we allemaal nog eens zouden moeten horen.

4. The Shop around the Corner (1940)


Deze romantische komedie van filmlegende Ernst Lubitsch wordt aanzien als een van de beste (en grappigste) films die ooit gemaakt is. Het speelt zich af in een leerwinkel in Boedapest tijdens de feestdagen. Twee werknemers kunnen elkaar niet uitstaan en zijn het zowaar oneens over alles. Het enige dat ze gemeen hebben, is dat ze allebei een anonieme pennenvriend(in) hebben. En uiteraard blijkt dat zij elkaars anonieme pennenvriend zijn en worden ze ondanks alles dolverliefd op elkaar. Herkenbaar plot? Dat is geen toeval: de klassieker ‘You’ve Got Mail’ uit 1998 met Tom Hanks en Meg Ryan is gebaseerd op deze film.

3. Holiday Inn (1942)


De musical ‘Holiday Inn’ doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar één nummer ervan heb je vast en zeker al ontelbare keren gehoord: ‘White Christmas’. De musical kreeg zelfs een Oscar voor het ultrabekende kerstlied. De film zelf kent bovendien een Rotten Tomatoes-score van 100%. De musical volgt het trio Jim, Lila en Ted die een muzikale act opvoeren doorheen New York. Op kerstavond vertelt Lila aan Jim dat ze verliefd geworden is op Ted. Een bekentenis die ervoor zorgt dat talloze romantische driehoeksverhoudingen ontstaan tussen Jim, Lila, Ted en uiteindelijk ook ene Linda.

2. Miracle on 34th Street (1947)


Deze film die voor vier Oscars genomineerd werd (waarvan hij drie kon verzilveren) is een komisch drama over de kerstman. Wanneer Kris Kringle invalt voor een stomdronken kerstman in de supermarkt, neemt hij al snel permanent de rol op van kerstman dankzij zijn uitzonderlijke talent. Alleen beweert hij plots dat hij de enige echte kerstman is. Het leidt tot een rechtszaak die moet bepalen of Kris wel goed snik is en of hij daadwerkelijk de kerstman is.

1. It’s a Wonderful Life (1946)


Frank Capras ‘It’s a Wonderful Life’ is dé kerstfilm aller kerstfilms. De hartverwarmende film wordt ook buiten Rotten Tomatoes om gezien als de allerbeste kerstfilm ooit gemaakt. De film draait rond de zakenman George die wenst dat hij nooit geboren was. Maar een engel daalt neer van de hemel en toont hem hoe het leven op aard eruit zou zien mocht hij er niet geweest zijn. En is er een mooiere boodschap dan de boodschap dat iedereen van tel is en een impact heeft op zijn omgeving?

De top tien wordt als volgt vervolledigd:

6. The Nightmare before Christmas(1993)

7. Little women (2019)

8. Meet me in St. Louis (1944)

9. Carol (2015)

10. Tangerine (2015)

Een elfde plek gaat overigens naar de Bruce Willis-klassieker ‘Die Hard’ uit 1988.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/dit-zijn-de-allerbeste-kerstfilms-ooit-volgens-rotten-tomatoes

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels