Vind ons op

Zita

Lifestyle

Dit moet je eten voor het sporten om nog meer af te vallen

Wist je dat eten je kan helpen om vet te verbranden? Zeker in combinatie met sport brengen deze vijf voedingsmiddelen je vetverbranding op gang. En helaas, pizza is niet een van hen.

1. Ananas

Een van de beste snacks die je kan eten voor je training om meer vet te verbranden is ananas, zo beweert Shaikh Sadaf, endocrinoloog aan de universiteit van Londen. “Ananas bevat veel koolhydraten, maar ook veel vezels, waardoor je langer van de voordelen kan genieten en dat zonder pieken in je bloedsuikerspiegel. Bovendien zit ananas boordevol water waardoor je ook beter gehydrateerd blijft tijdens je training”, vertelt Sadaf aan Nina.

2. Citroensap

Ook citroensap is een vetverbrandende vrucht. “Citroenen helpen om je metabolisme te verhogen en extra calorieën te verbranden tijdens het sporten”, vertelt gezondheidsexpert Usama Azam. Vind je een hele citroen te zuur om in te bijten? Dan kan je een kwartier voor je sportsessie een glas water drinken met het sap van een halve citroen vermengd.

3. Havermout

Havermout geeft je een energieboost zodat je je workout langer volhoudt. Dat heb je te danken aan de vezelrijke complexe koolhydraten. Kies wel voor volkoren havermout. Zo voorkom je pieken in je bloedsuikerspiegel.

4. Bananen

Ook bananen bevatten veel koolhydraten en vezels. “Voordat je gaat sporten, eet je het best voedingsmiddelen met een hoog koolhydraatgehalte. Die zullen je niet alleen extra energie geven, maar je ook helpen bij het verbranden van vet”, aldus Azam.

5. Fruit en noten

Eigenlijk krijg je nog het beste resultaat vezelrijk voedsel te combineren met eiwitten en vetten. “Combineer vezelrijk fruit zoals een appel met plantaardig voedsel dat zowel eiwitten als vetten bevat zoals een handjevol amandelen. Die zorgen voor een goede mix tussen complexe koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten, waardoor je beter gaat presteren en ook je vetverbranding een boost krijgt”, aldus diëtiste Rachel Fine.

Het bericht Dit moet je eten voor het sporten om nog meer af te vallen verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top