HomeNieuwsLifestyleDit mag je zeker niet op de barbecue leggen

Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen

De zomer staat voor de deur, dus dat betekent dat we de barbecue opnieuw van onder het stof mogen halen. Maar temper wel even je enthousiasme en zorg ervoor dat je enkel zaken op de grill legt die daar tot hun recht komen. We maakten een lijstje van ingrediënten die je beter ver weg van de kolen houdt.

Gepaneerd vlees

Een evidentie om mee te starten. Gepaneerd vlees moet een krokant jasje hebben, dat is een van de wetten van de keuken. Waag het dus niet om het op de barbecue te leggen, maar bak het waar het hoort: in het frietvet of in een klein meertje van boter.

Ossenhaas

Een koe levert ons heel wat lekker vlees, maar een van de beste, malste en smaakvolste stukken is ongetwijfeld de ossenhaas. Zo’n delicatesse gooi je niet op de barbecue alsof het een ribeye is. De ossenhaas bevat namelijk veel minder geaderd vet, waardoor het niet dezelfde gekarameliseerde korst krijgt. In de plaats daarvan zal het uitdrogen en taai worden.

Zalm

Je ziet het vaak liggen op de grill van mensen die net eens iets anders willen. Maar het roze stukje vis hoort thuis in de pan. Het hoge vetgehalte van zalm kan mensen ertoe verleiden het op de barbecue te leggen, maar eens boven het vuur sijpelt het vet op de kolen en krijg je een droog stukje vis.

Witte vis

Witte vissen zijn nog zoiets uit de zee dat je beter weghoudt van de barbecue. Niet omdat het vet verdwijnt, zoals bij hun roze neef, maar omdat hun vlees bestaat uit vlokken. Daardoor zijn ze te delicaat voor de grill. Bovendien nemen het vuur en de kolen al snel smaak van de vis over. Wil je per se een kabeljauw of een andere witte vis klaarmaken op de barbecue? Wikkel ze dan in aluminiumfolie met wat olijfolie, citroen en kruiden erbij.

Kippensaté

Het zal je verbazen, maar eigenlijk is de barbecue niet de uitgelezen plek om een kippensaté op klaar te maken. Op de stokjes worden vaak stukjes kippenfilet gespiest, maar dat bevat weinig vet. Ondertussen weten we – kijk naar de zalm – dat dat tot uitgedroogd eten leidt. Verlang je toch naar kip? Leg dan kippenbillen op de grill. Fans van een saté kunnen best naar varkensvlees grijpen.

Het bericht Dit mag je zeker niet op de barbecue leggen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels