HomeNieuwsLifestyleDit is voor jou het beste moment om te douchen

Dit is voor jou het beste moment om te douchen

Iedereen doucht zich weleens op andere tijdstippen. Maar wist je dat je douche-routine een positieve invloed kan hebben op je dag? Wanneer je je moet wassen en welk effect het op je heeft, verschilt per type persoon.

1. Moeilijke slaper

Een lekkere douche nemen voor het slapen gaan kan je helpen indommelen. Als je streeft naar een douche van zo’n 10 à 15 minuten zou je de laatste 5 minuten de temperatuur geleidelijk moeten verlagen. Even onder een koude straal staan, na een warme douche, kan je een meer slaperig gevoel geven.

2. Onhandige Harry

Last van scheerwondjes? Dan neem je er best één in de ochtend. Je bloed stolt namelijk beter tussen 6 en 9 uur ’s ochtends.

3. Gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, kun je best om de dag douchen. Door het warme water kan je huid en hoofdhuid erg irriteren. Extreme temperaturen zorgen ervoor dat een aantal goede bacteriën op de huid kunnen afnemen. Oppassen dus!

4. Vette huid

Ben je gevoelig voor puistjes? Overweeg dan om je in de avond te wassen. Rond de middag piekt de olie-productie van je huid, dus dan is het goed om aan het eind van de dag die afvalstoffen af te spoelen.

5. Brainstormer

Heb je een belangrijke afspraak voor je werk? Douche dan best in de ochtend. Door dat aan het begin je dag te doen, krijg je de meest creatieve gedachten.

Het bericht Dit is voor jou het beste moment om te douchen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels