HomeNieuwsLifestyleDit is de ‘koffer van de toekomst’, maar zie jij wat er...

Dit is de ‘koffer van de toekomst’, maar zie jij wat er anders aan is?

Valiezen. Je gebruikt er eentje (of twee, of drie) wanneer je op vakantie gaat, maar verder sta je er eigenlijk niet bij stil. Hoe lichter, hoe beter uiteraard, maar daar houdt het ongeveer op. Over alle verschillende designopties denken wij eerlijk gezegd niet na. Tot we hoorden van de ‘koffer van de toekomst’.

Klinkt erg futuristisch, maar eigenlijk is de valies op zich vrij simpel. Op het eerste zicht hadden we zelfs niet door wat er dan zo anders aan was. Maar eens je ziet hoe je de Samsonite Ibon opent, komt daar al snel verandering in.

Open langs voren

In tegenstelling tot andere koffers open je de Ibon namelijk niet aan de zijkant – waardoor hij opengeklapt plots heel veel ruimte inneemt – maar langs voren. «Door de nieuwe opdeling blijft de oppervlakte van het nieuwe model zowel dicht als gesloten gelijk. Dat maakt in een treincoupé, een hotelkamer of je autokoffer een groot verschil», aldus Ward Vancoppenolle, senior ontwerper bij Achilles Design en mede-ontwerper van de valies, aan HLN. En gezien de manier waarop we tegenwoordig reizen, is dat een detail van belang. «Mensen willen op elk moment van hun reis hun valies makkelijk kunnen opendoen: in de trein, in de autokoffer, noem maar op», vertelt Erik Sijmons, senior design director bij Samsonite, nog aan HLN. Niet de bestemming, maar de reis op zich is tegenwoordig belangrijk en daar hoort dus ook een nieuw soort koffer bij. In onderstaand filmpje wordt alles helemaal duidelijk.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/dit-de-koffer-van-de-toekomst-maar-zie-jij-wat-er-anders-aan

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels