Vind ons op

Zita

Dit hebben vrouwen écht graag in bed

Lifestyle

Dit hebben vrouwen écht graag in bed

“Het libido van veel vrouwen staat op een laag pitje”, luidt het veelgehoorde cliché. Maar volgens een enquête van de vruchtbaarheidsapp Kindara is daar helemaal niets van aan. De meerderheid van het vrouwelijke geslacht houdt van seks en vindt een emotionele band met de partner belangrijk in bed. 

De vragenlijst werd afgenomen bij 500 vrouwen met als doel “controleren of stereotypen over vrouwen en seks echt kloppen”. In tegenstelling tot wat het cliché zegt, wil de meerderheid van de vrouwen (53,2 %) vaker actie in de slaapkamer. Driekwart van de dames geeft toe dat ze liefst minstens drie keer per week de liefde willen bedrijven.

Hoogtepunt

Daarnaast wordt vaak beweerd dat vrouwen maar met moeite een orgasme kunnen bereiken. Ook dit blijkt een fabeltje te zijn. Volgens de enquête komt maar liefst 72,6 % van de vrouwen minstens één keer klaar tijdens het gerampetamp.

Stereotype bevestigd

Een cliché dat wel bevestigd werd, is dat meer dan de helft van de vrouwen (53,2 %) een emotionele band het belangrijkste ingrediënt vindt van een goed seksleven. Op de tweede plaats staat voorspel. “Seks draait bij vrouwen niet enkel en alleen om het krijgen van een orgasme. Ze vinden het veel belangrijker om een emotionele band te hebben met hun partner”, zo staat de lezen in de survey.

Boosdoeners

Bovendien klopt het dat veel vrouwen (82 %) hun seksuele behoeften laten beïnvloeden door externe factoren. Zo is stress de grootste lustdoder bij 40 % van de vrouwen. Zich niet langer verbonden voelen met hun partner is een tweede boosdoener in het seksleven. 20% worstelt dan weer met een slecht zelfbeeld.

Het bericht Dit hebben vrouwen écht graag in bed verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top