HomeNieuwsLifestyleDeze vrouw maakt beestige kunstwerkjes van smoothies

Deze vrouw maakt beestige kunstwerkjes van smoothies

Barista’s die een tekening in je latte kunnen maken, zo zijn er dertien in een dozijn. Maar de Nieuw-Zeelandse Hazel Zakariya is een van de weinigen die smoothies versiert met prachtige illustraties.

“Per kunstwerk ben ik één tot vijf uur bezig, afhankelijk van de details van de smoothie”, vertelt de creatieveling aan Metro.co.uk. We moeten toegeven: die moeite loont, want het resultaat ziet er bijna te lekker uit om op te eten. En wij zijn niet de enigen met die mening, want op haar Instagramaccount heeft Zakariya meer dan 19.000 volgers.

De vrouw uit Nieuw-Zeeland is vorig jaar toevallig begonnen met haar bijzondere hobby. “Ik probeerde mijn soep een sierlijke krul te geven met wat room, maar het resultaat zag er niet uit zoals verwacht. Het viel niet meer te redden, dus gooide ik er wat pesto bij voor de lol. Die combinatie leek plots op een boom”, lacht ze. “Sindsdien ben ik beginnen experimenteren met kleurrijke en natuurlijke ingrediënten, en zo is mijn passie voor kunst met smoothies ontstaan.”

Waslijst aan ingrediënten

Wil je thuis ook proberen om zelf zo’n lekker drankje te fabriceren? Het enige wat je nodig hebt voor de smoothie zijn bananen, poeder van de kittelbloem, gember, amandelmelk, yoghurt met kokos, spirulina en spinazie. Zoetekauwen kunnen nog extra fruit zoals appels en bessen toevoegen. Voor de decoratie zelf haal je best kokosroom, actieve kool, mesquite poeder, cacao, siroop en kurkuma in huis.

Laat je het kokerellen liever aan de professionals over en vind je het leuker om het resultaat te bewonderen? Neem dan een kijkje op het Instagramaccount van Zakariya. Wij selecteerden alvast enkele pareltjes.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels