HomeNieuwsLifestyleDeze voedingsmiddelen doen donkere kringen onder je ogen verdwijnen

Deze voedingsmiddelen doen donkere kringen onder je ogen verdwijnen

Heb je last van donkere kringen onder je ogen en probeerde je al verschillende schoonheidsproducten? Volgens experts zullen de dure ‘wondermiddeltjes’ je look niet verbeteren, wel wat je eet. Deze voedingsmiddelen zorgen voor een stralende huid. Goedkoop én gezond. 

“In tegenstelling tot acne zijn donkere kringen nog altijd erg moeilijk te behandelen”, aldus dermatoloog Anton Alexandroff in The Independent. Maar moeilijk, wil niet zeggen onmogelijk volgens de arts. “Het is belangrijk dat je voldoende antioxidanten en ontstekingsremmende middelen binnenkrijgt.” Voedingsmiddelen met vitamine C of K helpen erg goed tegen donkere kringen. Kiwi’s en aardbeien en groenten zoals broccoli en tomaten zijn niet alleen goed voor een gezonde huid, je teint wordt er ook lichter door.

Gebrek aan ijzer 

Volgens Alexandroff kunnen de kringen ook wijzen op een gebrek aan ijzer, al is er geen bewijs dat het versterken van je ijzerniveau wonderen doet je voor je schoonheidsprobleem. “Wie een tekort heeft aan ijzer, heeft minder energie en dat zorgt dan weer voor donkere kringen. Het is dus sowieso belangrijk om al je vitaminen op pijl te houden.”

Geen mirakels 

Hoewel het eten van groenten en fruit zeker kunnen helpen, mag je volgens voedingsdeskundige Rhiannon Lambert ook geen mirakels verwachten. “Bepaalde voedingsstoffen houden je huid gezond. Verder is het belangrijk dat je drie uitgebalanceerde maaltijden per dag eet. Begin met deze tips op jonge leeftijd, want hoe ouder je wordt, hoe minder effect je ziet.”

Het bericht Deze voedingsmiddelen doen donkere kringen onder je ogen verdwijnen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels