HomeNieuwsLifestyleDeze gezonde voeding moeten we vaker eten

Deze gezonde voeding moeten we vaker eten

Iedereen probeert gezond te leven, maar het is nooit gemakkelijk om te bepalen welke voeding nu precies goed voor je is. Amerikaanse voedingskundige en auteur Joel Fuhrman leert ons welke producten voedzaam zijn en we dus vaker zouden moeten klaarmaken. 

Groenten

Dat groenten gezond zijn weten we allemaal. Maar het zijn vooral de rauwe bladgroenten die een positief effect op je gezondheid hebben, je hart in het bijzonder. Door groene groenten te eten, zou je daarnaast ook het risico op borst-, mond-, maag- en slokdarmkanker verkleinen.

Bonen

“Bonen bevatten heel veel koolhydraten, waardoor je lang een verzadigd gevoel hebt”, aldus de voedingsdeskundige. Volkoren pasta en brood zijn dan wel een stap in de goede richting, toch zijn de voedingsstoffen in bonen een pak gezonder. Bonen zorgen daarnaast ook nog voor een lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte in het bloed.

Ajuinen

Moet jij ook telkens een traantje wegpinken bij het snijden van een ui? Dat komt door organosulfur, een chemische gas dat vrijkomt. En dat is eigenlijk heel goed voor je . De stoffen in het gas voorkomen namelijk de ontwikkeling van kanker.

Champignons

Champignons zorgen ervoor dat bepaalde kankercellen afgebroken worden. “De paddenstoelen kunnen kwaadaardige cellen herkennen en die voor het immuunsysteem als zodanig labelen. Met vernietiging van de kankercel als gevolg”, legt Fuhrman uit. De zwam zou ook ook je bloedsuikerspiegel in balans houden.

Het bericht Deze gezonde voeding moeten we vaker eten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels