HomeNieuwsLifestyleDeze duurzame sneakers zijn gemaakt van ananassen

Deze duurzame sneakers zijn gemaakt van ananassen

Duurzame mode is aan een opmars bezig. Steeds meer consumenten hechten belang aan de milieu-impact van een kledingstuk. Schoenen zijn – uiteraard – een belangrijk onderdeel van je outfit en wat is leuker dan een milieuvriendelijk, vegan paar? Milieuvriendelijke, vegan sneakers gemaakt van ananas.

Ananasbladeren

Het Nederlandse schoenenmerk Mercer Amsterdam heeft een paar sneakers ontworpen die gemaakt zijn van ananas. Geen nood, er gaat nu niet plots een ananastekort komen: het zijn meer bepaald de bladeren van de plant die gebruikt worden. Die worden verzameld in de Filipijnen en zijn een bijproduct van de ananasteelt. Geen nood dus aan speciale plantages of extra productiemiddelen.

Duurzaam

Het bedrijf werkt voor de schoenen samen met Piñatex, een team dat zich specialiseert in het maken van kunstleer op basis van ananasbladeren. Door de toevoeging van een microvezeltextiel krijgt het materiaal een lederlook. Volgens Mercer Amsterdam vraagt de productie van de schoenen om weinig water en wordt er weinig afval geproduceerd. Aan het duurzame schoeisel hangt een prijskaartje van 250 euro, maar dan heb je wel schoenen van ananassen. Of toch ongeveer. Voorbestellen kan tot 31 maart.

Het bericht Deze duurzame sneakers zijn gemaakt van ananassen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels