HomeNieuwsLifestyleDeze drie desserts kan je makkelijk op de barbecue bereiden

Deze drie desserts kan je makkelijk op de barbecue bereiden

Een barbecue is niet compleet zonder dessert, maar het hoeven niet altijd marshmallows te zijn. De mierzoete sponsjes die krokant worden boven het vuur zijn zonder twijfel de makkelijkste nagerechtoptie voor bij de barbecue. Toch zijn er nog een hoop andere, wellicht iets originelere desserts die je makkelijk bereidt met behulp van een vuurtje.

Bij een barbecue denken velen van ons spontaan aan massa’s vlees, koude pastasalades en sauzen uit pot. Nochtans kan een barbecuediner veel meer zijn dan dat. Gegrilde groenten, vleesvervangers, cocottes… Je kan het zo lekker niet bedenken of je kan het bereiden boven de barbecue. En ook qua zoete nagerechten is er meer dan keuze genoeg. Wij zochten en vonden drie recepten die je makkelijk klaarmaakt boven de barbecue.

Gebakken bananen

Geen gebakken peren deze keer, maar wel gebakken bananen. Of je ze nu in de schil laat zitten (die je vervolgens met een scherp mes in de lengte opensnijdt) of ze wikkelt in een stuk aluminiumfolie, het kan allemaal. Iedereen weet natuurlijk dat bananen en chocolade een fantastische combo zijn, dus aarzel zeker niet om enkele stukjes toe te voegen in de schil of in het aluminium jasje. Hoe lang je ze op de barbecue laat liggen, bepaal je zelf.

Appelbrochettes

Een hele taart maken op de barbecue is misschien niet mogelijk, maar dat betekent niet dat je niet dezelfde smaak kan bekomen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn enkele spiesen, een paar appels in schijven of blokjes, wat kaneel en een vel bladerdeeg. Maak vervolgens brochettes met de appel en het bladerdeeg. Laat die gaar worden boven de barbecue en voeg vervolgens de kaneel toe. Heb je nog wat vanille-ijs in de diepvriezer liggen, dan kan je dat erbij serveren. Et voilà, je hebt je eigen barbecue-vriendelijke versie van een appeltaart!

Moelleux

Deze optie is misschien wat ingewikkelder, maar misschien ook wel lekkerder. Je kan je geliefde chocolademoelleux namelijk ook op de barbecue bereiden! Het is hierbij wel belangrijk dat je beschikt over een barbecue met deksel zodat ze goed gaar kunnen worden, maar voor de rest hoef je eigenlijk niets anders dan anders te doen. Aangezien zo’n moelleux maken wel wat inspanning vergt en we daar zelf alvast niet altijd de moed voor hebben, kan je er even goed voor kiezen om de diepvriesvariant in de supermarkt te kopen. Even op de barbecue en klaar! Zorg er uiteraard wel voor dat je potje vuurvast is, want anders zou je barbecuedessert weleens kunnen mislukken…

Het bericht Deze drie desserts kan je makkelijk op de barbecue bereiden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels