HomeNieuwsLifestyleDeze deelstaat betaalt mensen om in 'het paradijs' te komen werken

Deze deelstaat betaalt mensen om in ‘het paradijs’ te komen werken

De Australische deelstaat Queensland trekt miljoenen uit om mensen zover te krijgen in het «paradijs» te komen werken. Toeristische bedrijven in de zonovergoten regio kampen met grote personeelstekorten door de coronapandemie. Normaliter werken veel buitenlandse rugzaktoeristen in die sector, maar die komen het land niet meer in.

Queensland stelt mensen een bedrag van 1.500 Australische dollar (ruim 950 euro) en een reischeque van 250 dollar in het vooruitzicht als ze er minstens twaalf maanden komen werken. «Koks, obers, barpersoneel, gidsen, matrozen op het Groot Barrièrerif: er liggen allerlei geweldige banen voor het oprapen», jubelt de deelstaatregering in een verklaring.

«Personeel gezocht»

In veel toeristische plaatsen aan de Australische oostkust zijn bordjes met «personeel gezocht» inmiddels een bekend verschijnsel. Buitenlandse medewerkers zijn lastig te vinden, maar binnenlandse toeristen blijven ondanks de coronacrisis gewoon toestromen. In Port Douglas zaten hotels tijdens een recente schoolvakantie voor 90 procent vol, bericht het Australische 9News.

Voor de pandemie hield één op de zes banen in Queensland verband met toerisme. Regiopremier Annastacia Palaszczuk zei op Twitter dat bedrijven zich bij haar hebben beklaagd over de «kritieke personeelstekorten». Haar deelstaatregering trekt nu in totaal 7,5 miljoen dollar uit om werknemers te lokken. Er hebben zich volgens de politica al ruim 2.300 geïnteresseerden gemeld.

Foto: Unsplash

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels