HomeNieuwsLifestyleDeze apps moet je hebben voor op vakantie

Deze apps moet je hebben voor op vakantie

Reizen is dankzij de moderne technologie heel wat gemakkelijker geworden. Waar we vroeger rondliepen met een landkaart en reisgids in de hand, staat nu alles op onze smartphone. Deze reis-apps zijn onmisbaar op vakantie.

Google Translate

Een vreemd land betekent een vreemde taal. Woordenlijstjes achterin de reisgids zijn handig, maar met Google Translate kun je volledige zinnen vertalen. Je kan veel talen ook offline downloaden, zodat je nooit met een mond vol tanden staat. Heb je internet in het buitenland? Dan kan je zelfs alles inspreken en het programma de woorden laten uitspreken.

Maps.me

Niemand wil eruitzien als een typische verdwaalde toerist met een plattegrond voor zijn neus. Google Maps is best handig – en soms offline te downloaden – maar Maps.me is heeft nog meer voordelen. Gebruikers van de app kunnen informatie toevoegen, zoals leuke eetadresjes en uitkijkpunten. Wat het programma nog beter maakt, is dat je het offline kan gebruiken om routes te plannen.

SOS HelpMe

Natuurlijk ga je er niet van uit dat je die app nodig hebt. Toch is het slim om hem te downloaden. Mocht er iets met je gebeuren, heb je de plaatselijke noodnummers meteen bij de hand.

Tripadvisor

De reisgids voor en door reizigers, gebundeld in een simpele app: TripAdvisor. Hier lees je de meningen van echte mensen. Over hoe het eten smaakt, hoe schoon de hotelkamer echt is en hoe veel volk je bij een bezienswaardigheid kan verwachten. Zo weet je binnen de kortste keren waar je wel heen moet en waar zeker niet.

XE Currency

Ook op vakantie moet je op de hoogte blijven van je financiën. Daarom is het altijd handig om de wisselkoers te checken. Met deze app kan je precies op het juiste moment geld gaan afhalen.

Meetup of Couchsurfing

Vind je het leuk om in contact te komen met de lokale bevolking en andere reizigers? Dan kan je via Meetup mensen ontmoeten en evenementen in de buurt zoeken. Vind je het leuker om met een ‘local’ af te spreken en een rondleiding te krijgen? Dan kan je via ‘hang outs’ in de Couchsurfing-app een afspraak regelen.

Skype

In een wereld met Facetime, WhatsApp en Messenger waarmee je via internet kan bellen, lijkt het onwaarschijnlijk dat je nog met Skype zou telefoneren. Maar de app heeft nog steeds een streepje voor: je kunt met Skype-tegoed heel goedkoop wereldwijd bellen. Naar vaste lijnen. Zo kan je af en toe je grootouders opbellen die geen smartphone hebben.

Google Photos

Tijdens een mooie reis komt het altijd een keer voor: je geheugen is vol. Je hebt te veel foto’s en video’s gemaakt en nu kan er geen enkele meer bij op je gsm. Zit je in die situatie? Download Google Photos. In de app kan je al je foto’s uploaden naar ‘the cloud’ en heb je opnieuw plaats voor vakantiekiekjes.

Het bericht Deze apps moet je hebben voor op vakantie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels