Vind ons op

Zita

Deze app zegt je wanneer je naar huis moet op een feestje

Lifestyle

Deze app zegt je wanneer je naar huis moet op een feestje

Ben je iemand waarbij ‘eentje gaan drinken’ altijd eindigt om 4 uur ’s nachts? Dan heeft een Australische universiteit de perfecte app voor je uitgevonden. Aan de hand van enkele vragen zal die je laten weten wanneer je onder de wol moet kruipen.

Af en toe eens niet denken aan morgen en doorzakken op café kan enorm deugd doen, maar de realiteit wil niet altijd meewerken aan je YOLO-plannen. En als je van jezelf weet dat je laat op de avond niet altijd de meest verstandige keuzes maakt, kan het moeilijk zijn om te bepalen wanneer je exact naar huis moet. Maar de Australische Victoria University heeft daar nu een oplossing voor gevonden: de ‘Mobile Intervention for Drinking in Young People’-app.

Een smsje voor het slapengaan

Toegegeven, de naam kon beter, maar op zich heeft de app een goed doel. Het programma zal je in de loop van de avond op verschillende momenten enkele vragen stellen. Zo moet je onder andere zelf aangeven wanneer je eigenlijk zou moeten gaan slapen. Aan de hand van berichtjes laat de app je dan weten wanneer je afscheid moet nemen van de dansvloer en je bed moet opzoeken.

De universiteit kwam met het idee op de proppen om iets te doen aan het bingedrinken in Australië. De app zit nu nog in een testfase en het is afwachten of het jongeren ook echt aanzet om minder te drinken. Pas als de resultaten positief zijn, zal het programma misschien wereldwijd te verkrijgen. Tot dan zal je moeten rekenen op een betrouwbare vriend, een alarm of een grote voorraad Dafalgan.

Het bericht Deze app zegt je wanneer je naar huis moet op een feestje verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top