Vind ons op

Zita

Deze app zegt je waar je gratis water krijgt en bespaart zo op plastic

Lifestyle

Deze app zegt je waar je gratis water krijgt en bespaart zo op plastic

Sinds kort kan je Tap op je smartphone downloaden. Tap is een app die weergeeft waar je gratis water kan krijgen. Dat kan gaan om drinkfonteinen, installaties om een waterfles aan te vullen of restaurants die gratis water aanbieden. Het doel is om zo de consumptie van plastic waterflessen te verminderen.

Tegenwoordig lopen heel wat mensen rond met een herbruikbare waterfles. Deels om minder geld uit te geven aan water, maar ook in de hoop de plastic afvalberg te verkleinen. Maar een waterfles zonder water erin, is gewoon een fles en dus vrij nutteloos. Daar wil de app Tap iets aan veranderen. Die toont je op een kaart waar je gratis water kan krijgen.

Op reis zonder water

Tap werd onlangs online gezet en kan je gratis downloaden. De app komt uit de koker van Samuel Ian Rosen, die op het idee kwam terwijl hij op reis was. Hij neemt zelf altijd een herbruikbare waterfles met zich mee, maar vond niet altijd een plek waar hij die kan aanvullen. Zo was hij soms genoodzaakt om toch een plastic fles te kopen. “Zolang je zelf een fles meedraagt, zou je er nooit een moeten kopen”, stelt hij als doel. “Alle plekken die in de app staan geven gratis water weg, maar niemand had ze ooit al op een map aan elkaar verbonden.”

Tot dusver staan er al 34.000 hervulstations en fonteintjes op Tap, verspreid over 30 landen. België hoort daar nog niet bij. Binnenkort zullen gebruikers ook beoordelingen kunnen geven aan de plaatsen op basis van comfort, smaak en of ze een waterfilter hebben. Geïnteresseerden bedrijven kunnen als partner mee in de app stappen of zich gratis laten registreren als hervulstation.

Het bericht Deze app zegt je waar je gratis water krijgt en bespaart zo op plastic verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top