HomeNieuwsLifestyleBizar. ‘Flaunt your wealth’-challenge op Instagram

Bizar. ‘Flaunt your wealth’-challenge op Instagram

Op Instagram tonen we allemaal de meest perfecte versie van onszelf. In China gaan ze nu een stapje verder onder de noemer #Fallingstars. In de ‘flaunt your wealth’-challenge spreiden rijke Chinezen hun rijkdom tentoon. Letterlijk.

#Fallingstars

De hele trend lijkt in augustus in Rusland begonnen te zijn met de hashtag #fallingstars. Jonge Russische miljonairs concurreerden voor de meest spectaculaire ‘val’, vaak uit hun privéjet. Volgers en vrienden werden uitgedaagd om mee te doen en de heisa was begonnen.

Hoe extravaganter, hoe beter

Al snel werd de hashtag ook in China populair, eerst op het lokale platform Weibo met maar liefst 1 miljoen deelnames en daarna op Instagram. Jongeren postten foto’s van hoe ze zogenaamd temidden van hun dure spullen ten val waren gekomen. Handtassen, lipsticks, juwelen… Zolang het maar geld kost.

Toon je kunnen

Ondertussen kwam er heel wat kritiek op de challenge. Daarom maakten velen een alternatieve foto als een antwoord op de extravagante uitspattingen. Boodschappen, gezelschapsspelletjes, medische apparatuur… Je kan het zo gek niet bedenken of het staat op Instagram.

View this post on Instagram

#fallingstars #fallingforfit

A post shared by Eggplant433 (@qiezi1987) on

Op dit moment concentreert de challenge zich hoofdzakelijk in China, maar je kan al beginnen nadenken over jouw meest spectaculaire val.

Het bericht Bizar. ‘Flaunt your wealth’-challenge op Instagram verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels