HomeNieuwsLifestyleDe wetenschap bevestigt het. We worden gelukkig van seks

De wetenschap bevestigt het. We worden gelukkig van seks

Het is een cliché zo oud als als de straatstenen, zonder seks geen gelukkig mens. Maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen. Volgens wetenschappers heeft een stevige vrijpartij een invloed op je levenskwaliteit. Dat concluderen ze in vakblad Emotion. 

Het was al bewezen dat seks pijn verlichtte, maar volgens een nieuwe studie zou het je leven ook meer diepgang en geluk geven. Om tot deze conclusie te komen, onderzochten researchers aan de George Mason University factoren die je humeur en betekenis in het leven beïnvloedden. Volgens hun was seks de belangrijkste. De studie, die in het vakblad Emotion werd gepubliceerd, vroeg aan 152 studenten om drie weken lang een dagboek bij te houden. Daarin moesten ze beschrijven hoe ze zich voelden, wat hun humeur was, of ze seks hadden en hoe aangenaam de vrijpartijen waren.

Vrolijker 

Uit de analyse bleek dat als de studenten seks hadden, ze de dag nadien vrolijker waren. Ook stonden ze nadien positiever in het leven. Dit telde zowel voor vrouwen als mannen. “De verklaring hiervoor is simpel. Een positieve kijk op het leven, komt vaak voor wanneer een basisbehoefte is voldaan samen met iemand anders”, aldus een van de onderzoekers aan The Guardian.

Het bericht De wetenschap bevestigt het. We worden gelukkig van seks verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels