HomeNieuwsLifestyleDe ware gevonden? Over 172 dagen ben je zeker

De ware gevonden? Over 172 dagen ben je zeker

Of je al dan niet gelooft in ‘de ware’, is aan jou. Sommigen springen al na een week een gat in de lucht, anderen kijken jarenlang de kat uit de boom. Het blijkt nu dat je 172 dagen nodig hebt om uit te maken of iemand al dan niet de ware is voor jou. Dat is iets meer dan vijf maanden.

Korter dan verwacht

Het onderzoek werd gepubliceerd door Princeton University en onderzocht hoeveel tijd we nodig hebben om een oordeel te vellen over anderen. En dat blijkt dus veel minder dan verwacht. De onderzoekers bevroegen zowel vrijgezellen als mensen in een relatie. Die eerste groep verwachtte zo’n 210 dagen nodig te hebben om een definitief oordeel te vellen over hun nieuwe partner. In praktijk blijkt dat heel wat sneller te kunnen.

Vijf conflicten

De eerste fase van een relatie duurt namelijk zo’n drie maanden. Tijdens die ‘honeymoon phase’ kan de ander niets slecht doen en ben je tot over je oren verliefd – als alles goed zit tenminste. Daarna tonen we echter steeds meer ons ware gezicht. We hebben niet meer dan vijf, misschien zelfs drie, conflicten nodig om definitief te oordelen over een partner. Meestal gebeurt dat tijdens de eerste vijf maanden van je relatie. Na 172 dagen heb je eigenlijk al voor jezelf bepaald of de ander al dan niet de ware is. En of jullie toekomst er rooskleurig uitziet, of niet.

Het bericht De ware gevonden? Over 172 dagen ben je zeker verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels