HomeNieuwsLifestyleDe mythes van gezonde voeding

De mythes van gezonde voeding

Er zijn zoveel adviezen over gezonde voeding dat we soms lijken te verdrinken in al die goedbedoelde meningen. Een overzicht van de hardnekkigste mythes over eten en waarom ze soms meer kwaad dan goed doen. 

Vis is gezond 

Vis is in vele opzichten gezonder dan vlees. Er zitten minder vetstoffen in, het bevat tal van gezonde vetzuren en producten uit de zee zijn een natuurlijke bron van jodium. Maar vis bevat ook tal van gifstoffen zoals kwik, lood en zelfs arsenicum. Zoals met alle voeding is een evenwicht houden belangrijk.

Vegetarisch eten bevat minder vet  

Wie een vegetarisch dieet volgt, krijgt meer vitaminen, noten en groenten binnen. Maar echt slanker ga je er niet van worden. Vooral vleesvervangers zijn bevatten veel vet, tot tien keer meer dan een dierlijke variant. Boven hebben vegetariërs die veel bewerkte voeding eten, meer kans op een hartaandoening. Die conclusie verscheen in the Journal of the American College of Cardiology.

Slaatjes zijn een goede vervangmaaltijd 

Wie denkt dat slaatjes een goed alternatief zijn voor een warme maaltijd komt bedrogen uit. Recente studies wezen uit dat de groene maaltijd tot 900 calorieën kan bevatten.

Wie veel fruit eet, heeft een gezond eetpatroon 

We hebben fruit nodig om aan de juiste hoeveelheid vitaminen te geraken, maar een teveel aan fruit kan juist schadelijk zijn. Fructose of fruitsuiker is hoogst verslavend en een echte dikmaker. Als gezond tussendoortje kan het natuurlijk wel.

Het bericht De mythes van gezonde voeding verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels