HomeNieuwsLifestyleDe hipste manier om een stad te ontdekken? Urban foraging!

De hipste manier om een stad te ontdekken? Urban foraging!

Dat we de komende tijd een beetje anders dan anders op vakantie gaan, moge duidelijk zijn. Velen van ons geven momenteel de voorkeur aan een staycation of een vakantie in een van onze buurlanden. Minder spectaculair dan een vliegvakantie naar de andere kant van de wereld, misschien, maar dat betekent niet dat je reis minder leuk hoeft te zijn.

Een weekendje weg naar een stad in de buurt kan namelijk net zo uitdagend zijn als een week vakantie vieren aan de Middellandse Zee. Je moet gewoon wat meer aandacht besteden aan de details. Een leuke en tegenwoordig erg hippe manier om een stad te (her)ontdekken is door aan urban foraging te doen.

Op de stoep of in het park

De kans is groot dat je niet bekend bent met die term – wildplukken klinkt je wellicht vertrouwder in de oren. En dat is precies waar urban foraging voor staat. In plaats van alle bekende bezienswaardigheden op je plaats van bestemming te bezoeken, maak je een wildplukrondje door de stad. En dat kan veel verschillende vormen aannemen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een boeketje bloemen te verzamelen – en dan hebben we het niet over de bloemen in andermans tuin, maar over de exemplaren die je in stoepspleten en bermen kan vinden. Of je kan noten sprokkelen als je toevallig een notenboom tegenkomt langs de weg of in het park. In veel steden vind je tegenwoordig ook pluktuinen, waar je tegen een kleine vergoeding fruit, groenten en andere planten mag oogsten. Zo steun je de lokale economie en ben je verzekerd van kwalitatieve ingrediënten voor in de keuken. Bovendien kom je op plaatsen die je anders wellicht over het hoofd gezien zou hebben, dus er zijn alleen maar positieve kanten aan urban foraging.

Het bericht De hipste manier om een stad te ontdekken? Urban foraging! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels