HomeNieuwsLifestyleDankzij dit trucje is je avocado meteen eetrijp!

Dankzij dit trucje is je avocado meteen eetrijp!

De avocado is de beste vriend van zowat elke millennial. Op toast, in je salade of uit het vuistje: er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het groene goedje te eten. Maar er is niets zo frustrerend als een onrijpe avocado. Laat je humeur er niet langer door verpesten want er bestaat een trucje om je avocado meteen eetrijp te krijgen!

Onrijp.

Al van bij het opstaan denk je de hele dag watertandend aan de avocado die je hebt bewaard als vieruurtje. Het moment van de waarheid is aangebroken, je trekt een spurtje naar de keuken… om er vervolgens achter te komen dat je je favoriete snack nog niet kan verorberen. Onrijp.

Aluminiumfolie en oven

Geen nood. Je kan de situatie nog redden. Het enige wat je nodig hebt zijn aluminiumfolie en een oven. Wikkel de folie rond je avocado en bak hem zo’n tien minuten op 90 à 100°C. Afkoelen en klaar! Mocht je nu denken dat er zojuist een mirakel heeft plaatsgevonden, dan moeten we je teleurstellen. Avocado’s produceren tijdens het rijpingsproces namelijk een gas, etheen. Dankzij de aluminiumfolie en de hitte wordt het proces simpelweg versneld.

Het bericht Dankzij dit trucje is je avocado meteen eetrijp! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels