HomeNieuwsLifestyleDaarom zijn zomerliefjes zo verleidelijk

Daarom zijn zomerliefjes zo verleidelijk

Het is zomer, de hete lucht zindert van verwachtingen. Op een picknickdeken in het park, met een biertje op een terras of fietsend langs het strand: je voelt de spanning letterlijk in de lucht hangen. Plots heb je nood aan een zomerse flirt. De liefde lijkt mooier – en makkelijker – tijdens de hete zomermaanden. Maar waarom?

Tijdens de wintermaanden spendeer je je avonden het liefst van al alleen in de zetel. Netflix aan en alles voelt goed. Maar tijdens de zomer wil je buiten zijn, genieten van de zon en dat liefst van al met een liefje aan je arm.

Summer Nights

Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. Er zijn talloze nummers geschreven over zomerliefdes, waarvan ‘Summer Nights’ uit Grease wellicht het bekendste is. In de zomer spendeer je nu eenmaal meer tijd buitenshuis en doe je meer sociale dingen, die haast smeken om iemand om je ervaringen mee te delen. Volgens seksuoloog Stephen Snyder is dat ook meteen de reden waarom zomerliefdes zo verleidelijk zijn. “In elk seizoen heerst er een bepaalde druk om een relatie te hebben, maar omdat we in de zomer meer buitenkomen, is die druk ook meer aanwezig”, vertelt hij aan Well + Good.

Hete romances

Oké, je komt meer buiten en voelt dus meer sociale druk. Maar dat verklaart maar deels het onrustige gevoel dat je ervaart tijdens de zomer. Het is haast alsof de hitte je aanspoort om een romance te beleven, om de liefde voor heel even te herleiden tot iets simpel. Hoewel dat zeker niet voor iedereen geldt, geeft seksuologe en relatietherapeute Denise Onofrey aan in Well + Good dat het helemaal oké is om tijdens de zomer (of op een ander moment) een puur seksuele relatie te hebben als dat is waar je naar op zoek bent. Ben je gelukkig als vrijgezel? Dan kan je de lange zomerdagen natuurlijk ook gebruiken om tijd te spenderen met je familie en vrienden. Wij denken spontaan aan een gezellige barbecue, maar iets anders kan natuurlijk ook.

Het bericht Daarom zijn zomerliefjes zo verleidelijk verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels