HomeNieuwsLifestyleDaarom zijn tatoeages verslavend

Daarom zijn tatoeages verslavend

Heb je net een tattoo laten zetten, dan zal je het gevoel vast en zeker wel herkennen. Eentje is geentje. Je bent al aan het nadenken over een nieuwe tatoeage. Maar wat is de reden achter deze vreemde verslaving? 

De verslaving die gepaard gaat met een tattoo, heeft alles te maken te met de fysieke pijn tijdens het proces. Wanneer je lichaam pijn lijdt, komen er chemische stoffen zoals endorfine en adrenaline vrij, via dezelfde mechanismen die zorgen voor een drug- en alcoholverslaving. Alleen word je lichaam niet afhankelijk van inkt, iets wat wel gebeurt bij twee andere voorbeelden.

De chemische high is niet de voornaamste reden om een tekening te laten zetten. Mensen zullen voornamelijk hun lichaam laten versieren omdat ze het emotionele betekenis heeft of omdat we als individu er bovenuit willen steken.

Lege canvas 

De combinatie van ijdelheid en herinneringen plus nog een volledig wit canvas als lichaam zal mensen dus sneller aansporen om meerdere tatoeages te laten zetten. Gemiddeld zit er wel 2 tot 7 jaar tussen de eerste en de tweede tattoo. Dus echt implusief zijn mensen met inkt op hun velletje niet.

Het bericht Daarom zijn tatoeages verslavend verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels