HomeNieuwsLifestyleDaarom schaf je maar beter geen Labradoodle aan

Daarom schaf je maar beter geen Labradoodle aan

Wie met een allergie kampt, maar toch graag een viervoeter in huis neemt, komt al snel uit op een Labradoodle of Sphynx. Uit onderzoek blijkt nu dat dit helemaal geen hypoallergene dieren zijn. Bovendien hebben de beestjes vaak gezondheidsklachten doordat ze doorgefokt zijn.

De meeste mensen gaan er standaard van uit dat dierenallergieën veroorzaakt worden door haren. Maar ook huidschilfers, urine, traanvocht en speeksel zorgen voor allergische reacties. Baasjes die een hypoallergeen huisdier hebben en toch allergisch reageren, moeten dan ook vaak hun trouwe viervoeter weg doen.

AFP / V. Oseledko

Gezondheidsproblemen

Om de diertjes ‘anti-allergisch’ te maken, worden ze flink doorgefokt om geen snorharen of vacht meer te hebben en dat levert weer tal van gezondheidsproblemen op, zegt de Nederlandse dierenarts Kelly Kessen, verbonden aan Stichting Dier&Recht. “Een kat zonder vacht is vatbaar voor huidaandoeningen, verbrandt snel en heeft het vaak koud. Bovendien gebruiken katten hun vacht en snorharen om te communiceren.” En de haren die een Labradoodle niet verliest, kunnen simpelweg heel erg in de weg zitten voor het dier zelf.

Het bericht Daarom schaf je maar beter geen Labradoodle aan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels