HomeNieuwsLifestyleDaarom gaan vrouwen vreemd

Daarom gaan vrouwen vreemd

Bij vreemdgaan denken we vaker aan mannen dan aan vrouwen. Toch is dat niet helemaal terecht: ook vrouwen rijden weleens een scheve schaats. Dat gebeurt zelf steeds vaker. En de redenen daarvoor zijn sterk uiteenlopend. 

Antropologe Helen Fisher trok op onderzoek uit. Monogamie wordt al langer in vraag gesteld en ook lust speelt uiteraard een belangrijke rol bij het vreemdgaan. Maar er zijn nog heel wat andere, onderliggende redenen waarom vrouwen een affaire aangaan.

Ondergewaardeerd en verwaarloosd

Niet iedereen kan een vrouw bieden waar ze naar op zoek is. Door de drukke levensstijl van tegenwoordig, kan het weleens de mist ingaan wat dat betreft. Vrouwen voelen zich, al dan niet terecht, vaak poetsvrouw of kinderoppas in plaats van een gewaardeerde partner. Dat is uiteraard niet echt sexy te noemen en daarom gaan ze soms op zoek naar iemand die hen wel waardeert. Ruim je vuile sokken dus netjes op en zorg dat ook jij voor de kinderen zorgt.

Gezocht: intimiteit

Seks is niet alles. Natuurlijk speelt seks een rol, maar er is heel wat meer nodig om een goede relatie te hebben. Een uitgebreide babbel, een attent gebaar en wat romantiek van tijd tot tijd zijn nu eenmaal nodig. Waarom zou je quality time spenderen met je vrienden, maar niet met je partner? Juist ja.

Hoge verwachtingen

We verwachten tegenwoordig heel wat van anderen. Ze moeten er goed uitzien, een succesvolle carrière hebben, zich in hun vrije tijd met interessante hobby’s bezighouden, een vlot huishouden leiden… En soms wordt dat allemaal een beetje te veel. Vrouwen kunnen een affaire beginnen omdat ze op zoek zijn naar iets makkelijk en naar iemand die hen waardeert voor wie ze zijn.

Eenzaamheid troef

Eenzaamheid kan veel redenen hebben. Misschien is hun partner vaak van huis of draait hij of zij lange dagen. Of wellicht is hij of zij emotioneel afstandelijk. Net zoals iedereen hebben ook vrouwen behoefte aan aandacht, geborgenheid en gezelschap.

Het bericht Daarom gaan vrouwen vreemd verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels