HomeNieuwsLifestyleCUTE! Koppel poseert na 60 jaar opnieuw in trouwkleren (foto’s)

CUTE! Koppel poseert na 60 jaar opnieuw in trouwkleren (foto’s)

De trouwfoto’s van dit stel gaan – terecht – de wereld rond! 60 jaar na hun ja-woord poseren ze in exact dezelfde kledij als tijdens hun huwelijksdag.

Oude liefde roest niet, zeggen ze weleens. In het geval van Marvin (88) en Lucille (81), die al ruim 60 jaar samen zijn, is het meer: oude trouwkleding verschroeit niet. Ter ere van hun diamanten huwelijk besloot het echtpaar voor een alles-erop-en-eraan-fotoshoot te gaan, in hun oude trouwjurk en -pak.

Na 60 jaar nog steeds verliefd

Fotograaf Katie Autry legde het stel op de gevoelige plaat vast, in een open veld in Nebraska, tussen het hoge gras. Ze kijken nog altijd verliefd naar elkaar en de jongensachtige grijns en meisjesachtige lach kan je bijna horen als je naar de foto’s kijkt.

Beiden zijn al die jaren in vorm gebleven, want het pak en de jurk zitten nog altijd als gegoten. De kanten trouwjurk maakte Lucille zes decennia geleden zelf en is al die tijd perfect bewaard gebleven.

Trouw met tranen

Tegen de lokale nieuwszender KHGI-TV doet het echtpaar een huwelijksboekje open. Tijdens het huwelijk in 1960 huilde de vader van de bruid tranen met tuiten. “Hij was de enige die huilde”, herinnert Lucille zich nog als de huwelijksdag van gisteren. Geen tranen van verdriet, maar van blijdschap. “Mijn moeder straalde die dag, allebei vonden ze dat Marvin gewoon perfect voor mij was. Het helpt wel als je ouders de persoon met wie je trouwt aardig vinden.”

Ze delen dezelfde normen en waarden en uit elkaar gaan, is nooit een optie geweest. Tuurlijk waren er weleens meningsverschillen, “maar over het algemeen en over de grote dingen van het leven, zitten we op dezelfde lijn.”

Dankbaar

De fotograaf, die soms ook jonge meisjes in de trouwjurk van hun moeder fotografeert, is dankbaar dat ze deze shoot mocht doen. “Het werd een van de mooiste fotoshoots die ik ooit gedaan heb.” Ze vroeg de twee tortelduiven op leeftijd wat hun geheim voor een goed huwelijk was, dé vraag van 1 miljoen aan koppels die het zo lang met elkaar uithouden.

Ze kreeg een uitgebreid antwoord: werk hard, wees lief tegen elkaar, denk voordat je praat, vertrouw op elkaars krachten en overwin je zwaktes, blijf sterk in je geloof. “Wat een prachtvoorbeeld van liefde die de tand des tijds weerstaat. Ik voel me vereerd dat ik deze herinneringen voor hen mocht vastleggen. Happy anniversary Marvin en Lucille!”

Foto Katie Autry Photography
Foto Katie Autry Photography
Foto Katie Autry Photography
Foto Katie Autry Photography
Foto Katie Autry Photography
Bron: Metro Nederland

Het bericht CUTE! Koppel poseert na 60 jaar opnieuw in trouwkleren (foto’s) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels