HomeNieuwsLifestyleChocolade is hét wondermiddel tegen stress

Chocolade is hét wondermiddel tegen stress

Chocolade is een begeerd tussendoortje en wordt vaak bestempeld als ongezond. Toch moet je die chocoladereep niet te ver in de kast stoppen, want uit onderzoek blijkt dat het helpt tegen stress. Maar pas op, enkel pure chocolade heeft een positieve impact op je lichaam.

Onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Centre stellen dat wanneer we stress voelen, we naar een reep chocolade mogen grijpen. Het gaat hier wel enkel en alleen over pure chocolade met meer dan 70 % cacao.

Effecten op je lichaam

De wetenschappers onderzochten de effecten van de hoeveelheden cacao in het lichaam. Hoe hoger de concentratie cacao, hoe positiever de impact op je geheugen, weerstand en stemming. Eerder werden enkel de effecten van de suikers die chocolade bevatten onderzocht. Daaruit bleek dat hoe meer suiker het bevat, hoe gelukkiger je bent.

Het pure tussendoortje zorgt dus voor minder stress, maar het heeft ook een positieve werking op ons lichaam. Het bevat krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen. Bovendien helpt het je vermageren, want door pure chocolade te eten krijg je minder zin in zoute, zoete en vette voeding. Cool, toch?

Het bericht Chocolade is hét wondermiddel tegen stress verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels