HomeNieuwsLifestyleCHECK-IN. Brussel, een bruisende stad

CHECK-IN. Brussel, een bruisende stad

Manneken Pis, het Atomium en Comme Chez Soi kent iedereen, maar onze hoofdstad heeft heel wat meer te bieden dan de toeristische trekpleisters. Met deze vier tips van locals leer je Brussel op een andere manier kennen!

Janne Vandevelde en Camille Goret

Eten

Aan restaurants geen gebrek in Brussel, maar soms zie je door het bos de bomen niet meer. Bij CŎCĪNA, twee Italiaanse restaurants in een modern jasje, eet je lekker voor een goede prijs en word je warm ontvangen. In CŎCĪNA Flagey kan je terecht voor Italiaanse aperitivo en cocktails, een originele Popcorn Frappuccino of pizza’s die voor je neus worden gebakken in een houtoven. CŎCĪNA Kastelijn schotelt je dan weer de lekkerste pasta’s voor. Om de uitbundige sfeer erin te houden, zwieren de barmannen regelmatig met het decor. Italian style.

CŎCĪNA Flagey
Lesbroussartstraat 16
1050 Elsene

CŎCĪNA Kastelijn
Washingtonstraat 149
1050 Elsene

Drinken

Als je maag eenmaal vol zit, gaat er niets boven een goede koffie om te voorkomen dat je in slaap sukkelt. Voor een koffie op z’n Italiaans trek je naar het Voorplein van Sint-Gillis. Daar vind je de bar Ci Piace. Het interieur schreeuwt Dolce Vita, waardoor je je op een andere plek waant. En mocht je daar nog aan twijfelen, hun Spritz is niet te versmaden.

Ci Piace
Sint-Gillisvoorplein 49
1060 Sint-Gillis

Wandelen

Facebook @lechaletrobinson

Brussel is één van de meest groene hoofdsteden van Europa. Een bezoek aan één van de parken mag je dus zeker niet overslaan. Het Ter Kamerenbos in het zuiden van de stad is heerlijk heuvelachtig en heeft één bijzondere troef: de gigantische vijver mét eilandje. Op zonnige dagen neem je de veerboot naar het eiland, waar hongerigen zich kunnen tegoed doen op het terras van Chalet Robinson. Romantische zielen huren dan weer een roeibootje of een pedalo om rond het eiland te varen. Wie zegt dat een stad geen waterpret te bieden heeft?

Chalet Robinson
Steigerweg 1
1000 Brussel

Winkelen

Ben je op zoek naar een unieke outfit, dan verlaat je maar beter de Nieuwstraat en duik je de Marollen in. Bij Mademoiselle l’Ancien koop je tweedehandskledij van wel 100 jaar oud! Denk aan Victoriaans getinte jurken, een kanten blouse of een wollen mantel voor meneer. De twee sympathieke uitbaatsters Brendy Bonfanti en Laura Blanco herstellen alle kledij met de hand.

Mademoiselle l’Ancien
Hoogstraat 127
1000 Brussel

Het bericht CHECK-IN. Brussel, een bruisende stad verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels