HomeNieuwsLifestyleBureau bevat veel meer bacteriën dan wc-bril

Bureau bevat veel meer bacteriën dan wc-bril

Hoewel elke werkplek regelmatig gekuist wordt, zijn het broeihaarden van bacteriën. Het gemiddelde bureau bevat 400 bacteriën meer dan een toiletbril. Ook koffiemokken zijn een bron van ziektes.

Het gemiddelde bureau is sowieso een vieze plek. Je werkblad zou gemiddeld 400 keer zo vies zijn als een wc-bril. Dat komt omdat mensen de grootste bron van bacteriën zijn volgens onderzoek van de univeristeit van Arizona. Mannen zijn grotere viespeuken dan vrouwen: hun telefoon, bureau, toetsenbord en computer bevat drie tot vier keer meer bacteriën dan die van vrouwen. Waarom dat het geval is, is niet helemaal duidelijk. Sommige theorieën wijzen naar het feit dat mannen over het algemeen een grotere bureau hebben, en dus meer plaats hebben voor vuil. Daarnaast zouden ze ook lagere kuisstandaarden hebben.

Maagbacteriën

Vooral zaken die je met je handen aanraakt zoals je koffiemok of toetsenbord, bevatten veel micro-organismen. Zo blijkt uit onderzoek dat je toetsenbord veel bacteriën bevat. Een studie vond zelfs dat een klavier dat door meerdere mensen wordt gebruikt, maagbacteriën bevat. Ook je koffiemok op kantoor was je best nog een extra keer af. Volgens onderzoek zit 90% van de koffiemokken vol bacteriën, een tas op vijf bevat zelfs sporen van uitwerpselen. Misschien toch handig om je eigen kop mee te nemen naar het werk?

Het bericht Bureau bevat veel meer bacteriën dan wc-bril verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels