HomeNieuwsLifestyleBrussel op budget: Deze Brusselse feestjes zijn deze zomer helemaal gratis

Brussel op budget: Deze Brusselse feestjes zijn deze zomer helemaal gratis

Je hoeft helemaal geen dure festivaltickets te kopen om deze zomer een goed feestje te kunnen meepikken in openlucht. Onze eigenste hoofdstad organiseert ieder weekend open airs, dj-sets en concerten waarop je helemaal kostenloos je benen kunt losgooien. Een overzicht.

Kiosk Radio

In het hartje van het Warandepark, vlak voor het paleis van Koning Filip, staat een charmante houten kiosk waar iedere dag live radio gemaakt wordt. Je kan er terecht voor een drankje onder de bomen, maar vooral voor een eclectisch aanbod aan muziek. In de weekends blijft het geregeld niet bij luisteren, en kan er gedanst worden op de beats van de spannendste, veelal Brusselse, dj’s.

Open Air aan Circle Park

Wie geen zo’n nachtraaf is, maar alsnog wil feesten, kan ieder weekend (zo goed als altijd) gratis vanaf 14 uur ’s middags terecht aan Circle Park. Van snoeiharde techno tot euforische house: nog tot het eind van de zomer dans je in de blakende zon op het trendy industriële terrein in Anderlecht. Zijn de benen moe? Er zijn ook heerlijke hapjes aan drankjes beschikbaar om je energie een boost te geven.

Feeërieën (22 – 26 augustus)

Feeërieën zijn stilaan een vaste waarde geworden in de hoofdstad. Dit jaar zakt het festival van de Ancienne Belgique af naar Gare Maritime, de gloednieuwe architecturale site aan Tour & Taxis. Een hele week lang proef je van wat ze zelf een «muzikaal smorgasbord» noemen. Denk synthesizer pop, Ethiopische jazz en experimentele dancemuziek. En dat kosteloos!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/brussel-op-budget-deze-brusselse-feestjes-zijn-deze-zomer-helemaal-gratis

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels