HomeNieuwsLifestyleBrussel krijgt een pop-up bar voor lesbiennes

Brussel krijgt een pop-up bar voor lesbiennes

Op 3 mei opent er in onze Belgische hoofdstad een bar voor lesbiennes. ‘Mothers & Daughters’ moet twee maanden lang een ontmoetingsplaats worden voor lesbische vrouwen en transfeministen. Dat meldt Bruzz.

‘Mothers & Daughters’ is een initiatief van het kunstmagazine ‘Girls Like Us’. Aan het eind van 2017 was er al een tijdelijk café voor en door lesbiennes in de Beursschouwburg. Nu krijgt het project een nieuwe (tijdelijke) locatie aan de Baksteenkaai. Het restaurant ‘Le Castel de Rhodos Despina’ staat al 35 jaar leeg. Voor het pand definitief een tweede leven krijgt, mogen de vrouwen van ‘Girls Like Us’ er een café uitbaten.

De groep vrouwen heeft een online fundraiser gestart om de bar in te richten, zo komen er bijvoorbeeld muurschilderingen. Er komt ook een tijdelijke tentoonstelling over de lesbische en feministische geschiedenis van Brussel. ‘Mothers & Daughters’ verwijst naar de solidariteit tussen vrouwen onderling en in het bijzonder die onder lesbische vrouwen.

Verschillende prijskaarten

Om een belangrijk maatschappelijk punt aan te kaarten, zullen er twee prijskaarten gebruikt worden. Menu A is 30% duurder zijn dan menu B. Zo willen ze de loonkloof in kaart brengen tussen mannen en vrouwen. “Bezoekers van de bar kunnen zelf kiezen welk menu ze willen en dus op die manier hun privilege onder ogen zien,” zegt een van de initiatiefneemsters Jessica Gysel. ‘Mothers & Daughters’ opent de deuren op 3 mei en sluit voorgoed de deuren op 2 juli.

Het bericht Brussel krijgt een pop-up bar voor lesbiennes verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels