HomeNieuwsLifestyleBrouw een eigen gezichtsmasker met ingrediënten uit je keukenkastje

Brouw een eigen gezichtsmasker met ingrediënten uit je keukenkastje

Voor een zijdezachte huid hoef je niet per se dure maskers en crèmes aan te schaffen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in je moestuin of voorraadkast. Daar vind je heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die de klus klaren. Amerikaanse plastisch chirurg Anthony Youn deelt zijn beste tips, waarmee je in een-twee-drie een gezichtsmasker bereidt.

Frisse citrusvruchten

Meng drie eetlepels sinaasappelsap, twee eetlepels citroensap en 200 ml ongezoete yoghurt voor een gezichtsmaskertje dat je twintig minuten laat intrekken, zo vertelt Youn aan Daily Mail. Daarna spoel je het af met warm water. De zuren in het fruit en het melkzuur uit de yoghurt exfoliëren je huid, zodat de dode huidcellen mee wegspoelen. Zo straalt je huid en voelt ze de hele dag lekker fris aan.

Strak eiwit

Voor dit maskertje mix je drie eetlepels appelsap, twee eetlepels melk en het wit van een ei. Dat mengsel laat je vijftien minuten op je gezicht zitten. De zuren zorgen weer voor een peeling en verwijderen je dode huidcellen, terwijl het eiwit je een strakke huid en nauwere poriën bezorgt.

Kalmerende havermout

Meng 1 eetlepel havermoutvlokken met 2 lepels geitenyoghurt in een kommetje. Laat het mengsel even weken. Breng de peeling met cirkelvormige bewegingen aan op een droge, gereinigde huid en laat even intrekken. Spoel af met lauw water en dep zachtjes droog met een zachte handdoek. Het zetmeel in havermout absorbeert overtollig vet en werkt rustgevend voor de gevoelige huid. Deze peeling voedt en verzacht het gezicht, terwijl de yoghurt helpt dode huidcellen te verwijderen.

Rimpelvrije zoete aardappel

Kook een zoete aardappel welgeteld dertig minuten, laat hem afkoelen en roer hem dan door vijf eetlepels volle yoghurt. Breng het goedje aan op je kraaienpootjes en was het na vijftien minuten af met warm water. Zoete aardappels zitten vol vitamine A, in de vorm van bèta-caroteen. Dat is een antioxidant die het hoofdbestanddeel vormt van veel antirimpelcrèmes. De yoghurt exfolieert de huid dan weer.

Zuivere koffie

Drie eetlepels koffiedik in combinatie met twee eetlepels olijfolie vormen een dikke pasta die je een paar minuten op je huid dient aan te brengen. Het resultaat? Een gepeeld velletje dankzij de cafeïne en een gehydrateerd gezicht door de olijfolie.

Peper voor pikante lippen

Mix Vaseline met een theelepel peper, een vleugje pepermunt-extract en een beetje cayennepeper en leg een dun laagje van het brouwseltje op je lippen. De peper brandt een beetje, maar trekt zo bloed naar je lippen waardoor ze voller worden.

Het bericht Brouw een eigen gezichtsmasker met ingrediënten uit je keukenkastje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels