HomeNieuwsLifestyleBraziliaan gebruikt oude autobanden om dierenmanden van te maken

Braziliaan gebruikt oude autobanden om dierenmanden van te maken

Amarildo Silva is een Braziliaan met een goed hart. De jonge ambachtsman zorgt al meer dan anderhalf jaar voor het comfort van dieren. Hij maakt namelijk van oude rubberbanden comfortabele en mooi gedecoreerde dierenmanden.

Amarildo wilde graag een centje bij verdienen. Dit ging hij doen door afval te gebruiken en er iets nieuws van te maken. Door dierenmanden te creëren uit rubberbanden helpt hij niet alleen de dieren maar ook Moeder Natuur een handje. De man zag veel honden of katten in oude banden kruipen om uit te rusten. Zo kwam hij op het idee om het comfortabeler te maken en hun een thuisgevoel te geven.

Proces

De artiest verzamelt banden die op straat worden gedumpt en neemt ze mee naar huis. Vervolgens snijdt hij ze, zodat het een mand vormt, en wast hij ze. Dan geeft hij er een kleurtje aan en een uniek design voor elke band. Op elk exemplaar staat de naam van het diertje voor wie het bestemd is.

Amarildo Silva heeft de twee dingen waar hij het meest van houdt gecombineerd: dieren helpen en dingen maken. De man hoopt dat dit project bijdraagt tot een duurzamere wereld. Naast de dierenmanden maakt hij ook nog stoelen, tafels en bloempotten.

Het bericht Braziliaan gebruikt oude autobanden om dierenmanden van te maken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels