HomeNieuwsLifestyleBoksen, de nieuwste gril van de topmodellen

Boksen, de nieuwste gril van de topmodellen

Gezonder gaan eten, opnieuw gaan sporten … September wordt elk jaar gekenmerkt door goede voornemens. Dat geldt echter niet voor de sterren van de catwalk die het hele jaar door onafgebroken actief zijn om hun figuur te behouden. Boksen is de laatste trend, een steeds populairdere sport die snelheid en techniek combineert.

Boksen, dat lange tijd als een ultieme mannensport werd beschouwd, is vandaag niet meer weg te denken bij de trainingssessies van topmodellen zoals de engelen van Victoria’s Secret. Naast het beoefenen van yoga, pilates en klassieke dans gaan de modellen van dit beroemde lingeriemerk nu ook in de boksring staan om in vorm te blijven.

Een volwaardige training

Modellen zoals Devon Windsor, Elsa Hosk, Martha Hunt, Josephine Skriver en Adriana Lima, die al een tiental jaar bokst, vielen voor de charmes van de sport, maar kozen ervoor om de gevechten links te laten liggen.

AFP / T. Wagner

Nicolas Gillen, sportverantwoordelijke van de Brusselse sportclub l’Usine, waar bokstechnieken worden gebruikt tijdens de lessen ‘Train Like A Model’, bevestigt dat boksen in de mode is. Naast het schaduwboksen, een oefening waarbij je in de lucht bokst en je bewegingstechniek oefent, trainen de deelnemers ook per twee. “Het is belangrijk om eerst de motoriek aan de hand van het schaduwboksen te leren en nadien te trainen met een partner die stootkussens draagt”, legt hij uit. “De schok zorgt eveneens voor een versteviging van de spieren rond de gewrichten. Daarom combineren we beide”, voegt hij eraan toe.

Topresultaten

Het beoefenen van de sport traint het hele lichaam. “Op het niveau van de spieren werk je in eerste instantie aan het figuur, de schouders, de armen en de taille, terwijl je de buikspieren verstevigt”, verduidelijkt Nicolas Gillen. “Met het schaduwboksen train je je ademhaling, je behendigheid, je coördinatie en je reflexen. Wanneer je met een partner bokst, verstevig je ook het musculoskeletale, met andere woorden alle botjes die de spieren samenhouden.”

“Er is echter geen geheime formule voor een volwaardige training met concrete resultaten”, legt hij uit. “Naast de onmisbare opwarming kan je ook de hurkoefeningen en hurksprongen absoluut niet achterwege laten. Het is een manier om in één en dezelfde les de techniek en de kunst van het boksen met fitness en cardiofitness te combineren.”

Laura Sengler

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels