HomeNieuwsLifestyleBizar. Studente kleedt zich helemaal zoals in 1940

Bizar. Studente kleedt zich helemaal zoals in 1940

De Amerikaanse Emily Spangler ziet eruit alsof ze recht uit de jaren 40 zou kunnen komen. Mensen denken dan ook vaak dat de studente conservatief is, maar niets is minder waar volgens Spangler. Ze studeert politieke wetenschappen, behoort tot de lgbt-gemeenschap en wil ooit in het Amerikaanse Congres zetelen.

Seksistisch?

“Mensen denken dat ik seksistisch, racistisch en van de oude stempel ben. Uiteraard is dat niet waren. De jaren 30 en 40 vind ik fascinerend, omdat ik denk dat er een echt gemeenschapsgevoel heerste tijdens de Tweede Wereldoorlog”, aldus Spangler in Metro UK. De studente wordt vaak aanzien als een actrice in plaats van een studente politicologie. Als inspiratiebron gebruikt ze trouwens vaak Instagram en geen geschiedenisboeken. “Ik geraakte drie jaar geleden geobsedeerd door de stijl, toen ik wat foto’s zag voorbijkomen op Instagram. Toen begon ik ook naar muziek uit de jaren 40 te luisteren. En hoewel ik geen filmfanaat ben, vind ik actrices als Marlene Dietrich wel fascinerend.”

Smaken verschillen

Haar kleding koopt Emily vooral tweedehands. Ze heeft op dit moment ongeveer 70 verschillende outfits in haar kast hangen, waarvoor ze niet meer dan 1.000 dollar neertelde. Van onderbroeken tot schitterende avondjurken: niets is nieuw. Sommige mensen kunnen haar stijltje appreciëren, maar anderen vragen dan weer waarom ze zich kleedt zoals hun grootmoeder. Die negatieve commentaar laat Spangler echter koud en ze breidt haar liefde voor de jaren 40 ook uit naar haar interieur. Bed, spiegels, zetel… alles is vintage. Hoewel Spangler veel weet van de jaren 40, voelt ze zich soms wel een beetje ‘oud’ als het gaat over hedendaagse stijliconen of muziek.

Het bericht Bizar. Studente kleedt zich helemaal zoals in 1940 verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels