HomeNieuwsLifestyleBijna helft van de Belgen eet minder vlees

Bijna helft van de Belgen eet minder vlees

Maar liefst 44% van de Belgen zegt zijn vleesconsumptie te hebben verminderd tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag bij 1.000 Belgen die is uitgevoerd op vraag van vzw EVA. 

Nog volgens de enquête eet 7% van de respondenten nooit vlees. Daarnaast is 9% flexitariër, of iemand die minstens drie keer per week vegetarisch eet. Volgens de vzw betekent dit dat 16% van de Belgen regelmatig vegetarisch eet.

Vooral Belgen jonger dan 34 hebben een zwak voor het vegetarisme, zo blijkt nog. Bij die ‘jongere groep’ zweert 7% vlees af, tegenover 3,5% bij de leeftijdscategorie 35-54 en 2% bij 55-plussers.

Dierenwelzijn, milieu en gezondheid

“De belangrijkste reden voor vegetariërs en veganisten is dierenwelzijn. Op de tweede plaats komt milieu en op de derde gezondheid”, klinkt het. “Maar opvallender is dat ook voor niet-vegetariërs en niet-veganisten dierenwelzijn hoger scoort dan twee jaar geleden. Gezondheid blijft de belangrijkste motivatie. Maar dierenwelzijn staat nu op de tweede plaats, terwijl het milieu gezakt is naar de derde plaats.”

Om mensen aan te zetten tot een gezond en duurzaam vegetarisch leven, lanceert de vzw EVA lanceert samen met BE VEgan de nieuwe campagne ‘Try Vegan’. Het gaat om een gratis coachingsprogramma voor iedereen die meer plantaardige maaltijden wil bereiden. Daarvoor wordt samengewerkt met ervaringsdeskundigen en professionals. “Bijna 5.000 Vlamingen schreven zich al in”, klinkt het. Onder hen ook bekende ambassadeurs zoals Clara Cleymans, Wannes Cappelle, Ella-June Henrard, Dimitri Leue en An Lemmens.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels