HomeNieuwsLifestyleBier maakt je botten sterker

Bier maakt je botten sterker

Bier dat veel hop bevat, stimuleert de groei van je botten en gaat de ontkalking ervan tegen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Californië. Vooral bieren zoals Trappist Tripel, Westmalle Tripel of Leffe Tripel zijn uitstekend voor een sterk gestel.

Bier. Je krijgt er niet alleen dikke buik van, ook je botten worden er robuuster van. Dat is een van de conclusies van een onderzoek aan de universiteit van Californië. Het onderzoeksteam analyseerde de samenstelling van het gerstenat en focuste daarbij in het bijzonder op de voedingstoffen die je in je glas kan terugvinden. En wat blijkt, een lekkere pint doet op heel wat vlakken je lichaam een plezier.

Godzijdank is er silicium

Zo krijg je er dus sterkere botten van. Concreet stimuleert het de groei van ons gestel en gaat het botontkalking tegen. Dat is het effect van het mineraal silicium, en hoe hoppiger het bier, hoe meer van het mineraal er in terug te vinden is. Bieren zoals Trappist Tripel, Westmalle Tripel of Leffe Tripel verstevigen dus je schouders en ellebogen.

Maar daar stoppen de gezonde effecten van bier niet. Van alle alcoholische dranken is het een van de meest dorstlessende, door de hoge concentratie water. Bovendien bevat het ook heel wat calcium, magnesium en kalium (ongeveer 89 mg per glas). Dat laatste is goed voor je spieren en zorgt ervoor dat calcium niet via je urine uit je lichaam verdwijnt. Een pintje bevat ook vitamine B6, al is het niet veel, en dat de opname van eiwitten en laat zo je lichaam sneller herstellen.

Het bericht Bier maakt je botten sterker verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels