HomeNieuwsLifestyleBezoekers maken het te bont tijdens avondfeestjes in Londense Zoo

Bezoekers maken het te bont tijdens avondfeestjes in Londense Zoo

De ‘Zoo Nights’ van de Londense zoo krijgen steeds meer kritiek te verduren omdat de bezoekers zich zouden misdragen. Gasten hangen tijdens avondfeestjes ongehinderd het beest uit. Zo gooide een man al eens bier over een tijger en probeerde een andere te zwemmen met de pinguïns. 

De voorbije vijf jaar maken bezoekers van de Londense zoo het vaak te bont tijdens de zomermaanden. Dan kan je immers voor 22 euro op vrijdagavonden de dieren bezoeken na sluitingstijd. Kinderen zijn niet toegelaten. Live muziek zorgt voor een uitgelaten sfeer en experts organiseren rondleidingen waarbij ze de geheimen ontrafelen van het seksleven van de verschillende dieren. Als kers op de taart is er een golfparcours opgesteld met negen holes die je leiden door de habitats van de verschillende dieren.

900.000 euro

Het hoeft niet te verbazen dat de evenementen een enorm succes kennen. De avonden zijn steevast uitverkocht en brengen zo’n 900.000 euro in het laatje van ’s werelds oudste zoo. Het geld mag dan gaan naar internationale natuurbeschermingsprogramma’s, toch klinkt de kritiek van tegenstanders steeds luider. Demonstranten hebben vorige week geprotesteerd voor de poort van de dierentuin. Zij wilden een petitie afgeven die door meer dan 100.000 mensen werd ondertekend en een einde moet maken aan de feestjes. “Het laatste waar dieren op zitten te wachten, is om omringd te worden door dronken mensen en harde muziek”, aldus de tegenhangers.

Alcohol

Het gaat soms zelfs zo ver dat bezoekers zich ongemakkelijk voelen tijdens hun avondvisite. “De muziek stond tamelijk hard. Ik weet niet hoezeer de leeuwen Dua Lipa kunnen waarderen”, liet een twintiger weten aan The New York Times. Volwassenen schminken zich als tijgers, dragen harige apenoren of lopen rond in een dieren-onesie. Het bier vloeit er rijkelijk en dat leidde al talloze keren tot gevaarlijke situaties. Zo gooide een man al eens bier over een tijger en trok een andere zijn hemd uit om tussen de pinguïns te springen. Een dronken vrouw zou op haar beurt dan weer geprobeerd hebben om in het leeuwenverblijf te klimmen.

“Dierenwelzijn niet in het gedrang”

De London Zoo houdt vol dat het dierenwelzijn op geen enkele manier gevaar loopt. In 2014 startten de Britse autoriteiten een onderzoek nadat verschillende incidenten hadden plaatsgevonden in de dierentuin. Volgens de diensten werden er geen mistoestanden gevonden. “Geen enkele bezoeker heeft ooit een dier verwond, of is ooit een dierenverblijf binnengedrongen”, stelt de zoo. “We zorgen tijdens dit evenement, net als tijdens al onze reguliere evenementen, dat er goed voor onze dieren wordt gezorgd.” Of de demonstranten hun slag zullen thuishalen, valt af te wachten.

Het bericht Bezoekers maken het te bont tijdens avondfeestjes in Londense Zoo verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels