HomeNieuwsLifestyleBewezen. Mannen die een T-shirt dragen op het werk zijn gezonder

Bewezen. Mannen die een T-shirt dragen op het werk zijn gezonder

Veel mannen dragen een das op kantoor, maar volgens Duitse wetenschappers is dit eigenlijk niet zo gezond. Het zou zelfs de bloedtoevoer naar hun brein kunnen beperken. Zij die regelmatig T-shirts droegen op de werkvloer, kwamen gezonder naar voren in het onderzoek. 

De wetenschappers onderzochten 30 mannen. Uit de resultaten bleek dat zij die regelmatig een das droegen, een verminderde bloedtoename naar de hersenen hadden van maar liefst 7,5%. De cognitieve functie zou hierdoor ernstig verstoord kunnen geraken. Het onderzoek speelt in het voordeel van CEO’s zoals Mark Zuckerberg en wijlen Steve Jobs die hun werknemers al jaren in casual outfits laten rondlopen.

Druk op de ogen

In een ander onderzoek dat recent verscheen in het wetenschappelijke magazine Stringer waren er ook al gelijkaardige resultaten verschenen. Daaruit bleek dan weer dat het dragen van een das een verhoogde druk legt op de ogen. De volgende keer dat je baas dus nog eens vraagt om een das te dragen, heb je een goed excuus om nee te zeggen!

Het bericht Bewezen. Mannen die een T-shirt dragen op het werk zijn gezonder verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels