HomeNieuwsLifestyleBen jij een ‘smosser’? Dan ben je gezond!

Ben jij een ‘smosser’? Dan ben je gezond!

Jij kan geen hamburger eten zonder dat je trui vol ketchup zit? Dat heeft ook zo zijn voordelen. Mensen die regelmatig eten morsen, zijn gezonder, zo beweert een onderzoek van de universiteit van Swansea.

Als je niet kan eten zonder te morsen, ben je over het algemeen gezonder en heb je minder overgewicht dan mensen die wel netjes kunnen eten. ‘Smossers’ zijn avontuurlijker aangelegd en hebben daardoor een gevarieerder eetpatroon, wat hun gezondheid ten goede komt. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van de universiteit van Swansea nadat ze 300 kinderen bestudeerden. Van de kinderen die geholpen werden door hun ouders met eten had 20 procent overgewicht. Bij kinderen die zelf hun eten naar binnen speelden en daarbij veel morsten, was dat slechts 8 procent.

Avontuurlijker

Volgens professor Ann Brown komt dat vooral doordat ouders bij het eten geven bepalen hoe en hoeveel hun kind eet, en daarbij nogal eens durven te overdrijven. Wanneer kinderen zelf eten, eten ze een stuk minder. “Laat ze zo weinig eten als ze willen, ze hongeren zichzelf echt niet uit.” Daarnaast durft deze groep kinderen meer verschillende dingen te proberen waardoor ze avontuurlijker zijn en meer lusten. Deze conclusies zouden ook voor volwassenen gelden.

Smos er dus maar op los!

Het bericht Ben jij een ‘smosser’? Dan ben je gezond! verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels